Download >> Het verslag in PDF

 

Beste members,

Middels dit schrijven breng ik jullie op de hoogte van de activiteiten die we het afgelopen jaar hebben georganiseerd of waar we naar toe zijn geweest. Een jaar met veel hoogtepunten met o.a. de viering van ons 15 jarig bestaan, ons eigen 7e Alvestêdewykein en het bezoeken van de diverse rallyweekenden.

Ook waren er verdrietige momenten. Het overlijden van Mara, dochtertje van onze members Edwin en Mathilda. En het plotselinge overlijden van onze members Peter Gardien op 67 jarige leeftijd en ons oudste lid Arjen Hogerhuis op 76 jarige leeftijd. Als Lakes Chapter members zijn wij aanwezig geweest bij deze herdenkingsdiensten om ons medeleven te tonen.

Doelstellingen die we aan het begin van het jaar voor ogen hadden zijn uitgekomen. Deze komen terug in het verslag.
Ook zijn we het afgelopen jaar begonnen met het maken van een soort van nieuwsbrief. Members die hun lidmaatschap opzeggen en nieuwe members worden hier in benoemd. Een terugblik op activiteiten en een vooruitblik van wat er nog in het vat zat.
Het bestuur wil in ieder geval een ieder die zich op wat voor manier heeft ingezet voor ons chapter hartelijk bedanken. Jullie zorgden er met elkaar voor dat het een succesvol jaar is geweest.

DANK JE WEL !!

En dan nu het overzicht van het jaar 2013.

De nieuwjaarsreceptie was dit jaar op zaterdagavond 12 januari. Veel members met hun partners waren deze avond aanwezig om met elkaar het glas te heffen op een gezond en veilig motorjaar.
Op de laatste ALV in november hadden Dick Baas (Director), Paul Scheuierman (Secretary) en Johan Wind (Editor) hun functies neergelegd. Op deze avond zijn zij voor hun verdiensten in het zonnetje gezet. Vanuit het Chapter een kruikje met drank voor de koude winteravonden en namens onze sponsoring dealer een enveloppe met daarin een waardebon.
Tevens werd Dick benoemd als Honorary member van ons Chapter.
Het warm/koud buffet was voortreffelijk verzorgd door Grandcafé de Klap uit Grootegast en de muzikale omlijsting werd verzorgd door de meidenrockband PRB-Experience.

De eerste chapteravond op 25 januari stond in het teken van de Garmin-navigatie. Onder belangstelling van veertig members werden we bijgepraat door Ronald Cremers van WayPoint TT&C die ons een verkorte cursus gaf van anderhalf uur. Met de nodige kwinkslagen en goede tips werden we bijgeschaafd over de programma’s Mapsource/Basecamp. Al met al een nuttige avond.

De tweede chapteravond op 22 februari stond in het teken van een actieve/sportieve avond. We waren te gast bij Ski & Snowboardcentrum te Leeuwarden waar Gerard en Rommie ons hadden geïntroduceerd. Het was een uitermate gezellige avond die werd bijgewoond door vijfendertig members. Onder zeer deskundige leiding was er de mogelijkheid om te skiën en te snowboarden wat ook door de meesten werd gedaan. Voor de toeschouwers was er ook voldoende te zien want menige valpartij werd met de nodige lachsalvo’s begroet. Onder het genot van een drankje en warm hapje werd de avond afgesloten.

Zondag 10 maart kregen wij het trieste nieuws dat volkomen onverwachts ons member Peter Gardien was overleden. Vrijdag 15 maart hebben wij met een grote groep members afscheid genomen van Peter in Westerlee. Het was een steenkoude dag en het was niet verantwoord om met de motor te gaan.
Na de dienst is Peter begraven in Wildervank. Dat hij mag rusten in vrede.

Het weekend van 23 en 24 maart stond in het teken van de Open House dagen bij onze sponsoring dealer HD-Point. Het was dat weekend geen motorweer (harde oostenwind, veel zout op de straat) en mede daardoor was het misschien wel een groot succes. Beide dagen een drukte van belang. Freerk had voor beide dagen een muziekband te gast en werden er ongeveer vijfhonderd hamburgers gebakken.
Ons Chapter stond er voor het eerst met een stand. Dit om te laten zien wie wij zijn en wat wij onze members bieden. Op beide dagen werden er diverse spullen verkocht met dank aan de enthousiaste vrijwilligers. U.S. Bikers, gespecialiseerd in motorreizen door Amerika en Canada, was op onze uitnodiging aanwezig. Ook paintbrusher Paul liet de aanwezigen zien dat hij zijn mannetje stond en liet via diverse demonstraties zien wat hij in zijn mars had.
Het was een supergezellig weekend voor elk wat wils.

De geplande EggRun die zou worden gereden op 23 maart ging i.v.m. de weersomstandigheden niet door en werd verplaatst naar zaterdag 6 april. Onder zomerse omstandigheden reden drie members die dag vanuit Drachten naar Roden. Daar aangekomen nog een paar members ontmoet. Na het verorberen van een lekker gebakken visje werd koers gezet naar Beetsterzwaag waar een instelling voor geestelijk gehandicapten werd bezocht. Op de terugweg nog een bakje koffie gehaald bij HD-Point en zo de eerste kilometers van het seizoen gereden.

Zondag 14 april werd er onder goede weersomstandigheden de New Members Ride Out verreden. Tweeëntwintig motoren met daarop dertig members waren van de partij en het grootste gedeelte van de route ging door en via de Weerribben. Gestart werd erbij de Koningshof in Heerenveen waar de nieuwe members welkom werden geheten. Na de koffie en appelgebak werd er onder leiding van Roeli, Susan en Sietske opgestapt voor de ride out. Halverwege werd er gestopt voor een lunch om daarna koers te zetten naar HD-Point waar de finish was. Hier werd nog wat gedronken waarna een ieder huiswaarts keerde.

Een keer op stap met een andere motorclub. Dit was op zondag 21 april het geval. Dick had connecties met de MC Eenrum en gezamenlijk hebben we een ride out gereden onder zomerse omstandigheden.
Er werd gestart in Grootegast bij de Klap waar op kosten van onze gasten uit Eenrum koffie met gebak werd aangeboden. Met een twintigtal motoren werd een mooie route door het Friesche gereden.
Ondanks de uitleg van het wegzetten bleek niet een ieder het geduld te hebben om te wachten als hij was weggezet waardoor de groep in tweeën brak. Tijdens het stilstaan om elkaar te traceren lag er ook in één keer een uitlaat in tweeën. Dus ook nog druk gesleuteld onderweg.
Eindbestemming was in Sneek bij Amicitia waar Dick en Cecilia ons een lekker bakje koffie aanboden.
Hier boden de leden van de MC Eenrum ons nog twee t-shirts aan als herinnering. Al met al een leuke dag en zeker voor herhaling vatbaar.

Het eerste rallyweekend van dit jaar stond in het teken van de BIG5 in Antwerpen wat werd georganiseerd door onze vrienden van het Friends on Wheels Chapter.
Vertrek op vrijdag 26 april met elf motoren en zestien deelnemers en onderweg diverse buien. Net voorbij Utrecht, met veel machtsvertoon, door de politie van de weg gehaald en begeleid naar een parkeerplaats waar we werden opgewacht door een grote groep aspirant agenten.
Wat bleek. Rode knipperlichten voor en onnodig passinglights aan is niet toegestaan. Met een waarschuwing en de belofte om het thuis aan te passen werd de reis vervolgd.
Zaterdag onder droge weersomstandigheden de 555 kilometer gereden. Mooie route en aan het begin van de avond weer heel gearriveerd bij het eindpunt waar de verdiende pin in ontvangst werd genomen. Zondagmorgen scheen de zon uitbundig en werd aan de terugreis begonnen. Halverwege toch een probleempje want de motor van Sipke begon spontaan olie te lekken. In de polder toch het besluit genomen dat verder rijden niet verantwoord was, dus de ANWB gebeld.
Al met al weer een memorabel weekend en op naar de volgende editie.

Dinsdag 30 april werd voor de laatste keer de koninginnenrit gereden. Ondanks de wisseling van de troon verschenen er 18 motoren aan de start. Vertrek en finish was bij de Koningshof in Heerenveen.
Onder frisse omstandigheden werd een route gereden door delen van Overijssel, Drenthe en Friesland.
Pauze was er halverwege in Dwingeloo waar werd geluncht. Bij terugkomst nog een oranje bitter waarna een ieder huiswaarts keerde.

Een aantal members van het Limburg Chapter bivakkeerden op zaterdag 11 mei in het Friesche en hadden ons gevraagd gezamenlijk een route te rijden. Vertrek was bij HD-Point in Drachten. Het was deze dag bar en boos met het weer. Veel regen en koud en daarom was het misschien te verklaren dat er maar drie motoren van ons Chapter aan de start verschenen. Hindeloopen was het eindpunt waar afscheid van elkaar werd genomen.

Het tweede rallyweekend van dit jaar ging naar Brabant waar onze vrienden van het Corridor Chapter voor het eerst de Brabant Bike Rally organiseerden.
Vrijdag 24 mei reden we met twee campers en vijf motoren, totaal tien members, naar het Brabantse Zandoerle waar camping ’t Denneke ligt.
De weersvoorspellingen leken in het begin van de week dramatisch maar de weersgoden bleken ons gunstig gezind en we hebben toch nog veel zon gezien. Ook voor het eerst mee de nieuwe, door het LCH, aangeschafte partytent wat een voltreffer bleek te zijn. Het moet gezegd, ze hadden het prima voor elkaar. Mooie ride out, lekker eten en een top band op de zaterdagavond. Zondag werd moe maar voldaan aan de thuisreis begonnen. Dit jaar bestaat het Corridor Chapter 15 jaar, dus dat belooft wat.

Zondag 2 juni één van de hoogtepunten van het jaar. Het vieren van ons vijftien jarig bestaan. En het werd een prachtige dag. In de morgen verzamelen bij HD-Point in Drachten waar de zaak was versierd. Koffie met gebak en daarna met elkaar op de groepsfoto. Daarna met elkaar op de motor en op de snelweg werd een ieder, al rijdend, op de foto gezet. De solexrit vanuit Harich bleek een voltreffer en de lunch was goed verzorgd. Na deze rit was er een Amerikaans buffet geregeld bij HD-Point en kreeg een ieder die zich voor deze dag had opgegeven een herinnering in de vorm van een speciaal ontworpen
t-shirt met op de voorzijde een mooi logo. Onze sponsoring dealer Freerk had mooie prijzen aangeboden voor de verloting en rond een of tien uur reed een ieder tevreden huiswaarts.

Het derde rallyweekend ging dit jaar naar het Belgische Mol waar het Kempen Chapter de Benelux Rally organiseerde op camping Silver Beach. Vrijdag 7 juni vertrokken we met acht motoren en elf members richting België. Ook weer mee genomen onze partytent met koelkast. In diverse bladen werd geschreven dat het een super goed georganiseerd weekend was maar daar hebben wij toch onze vraagtekens bij gezet.
Het weer was super, dus het hele weekend zon. De plaats van de feesttent kon niet beter. Op een mooi wit strand, maar als het had geregend hadden wij het nog moeten zien.
Camping en feestterrein lagen ver uit elkaar en het inschrijven bij aankomst op de camping was een puinzooi. En als er maar één douche is voor honderd man dan vraag je om problemen. Het goed organiseren van een ontbijt, en de doorstroom van de ontbijtende mensen, blijkt nog steeds een moeilijk verhaal. En natuurlijk is het de organisatie niet te verwijten dat we op gezette tijden werden opgevreten door de muggen. De bikers markt stond ook apart, weggestopt op een parkeerplaats en ver van het feestgedruis af. Maar we hebben met elkaar wel een super gezellig weekend gehad en daarom reden we zondag 9 juni toch met tevreden gevoel naar huis.

Het vierde rallyweekend stond in het teken van het honderdtienjarig bestaan van Harley Davidson.
Dit grote Europese evenement werd gehouden van 13 tot en met 16 juni in het Italiaanse Rome.
Diverse members zijn hier naar toe geweest. Of in klein groepsverband of alleen. Onder zeer warme omstandigheden hebben zij zich de ogen uitgekeken naar alle festiviteiten. Een smet tijdens dit gebeuren was het motorongeluk wat Ed en zijn vriendin kregen. Allebei een gebroken enkel en schade aan de motor. Op zich goed afgelopen maar het blijft waardeloos als dit je overkomt.

Zondag 23 juni staat in het teken van het voorrijden van de Alvestêderoute, wederom uitgezet door Anne Jan. Veel regen en koud. Het werd een barre rit met zelfs een schuivertje van onze kopman wat gelukkig goed afliep zonder al te veel schade. Ongeveer tien members hebben meegereden en de conclusie was unaniem dat het tijdens ons Alvestêdewykein niet aan de prachtige route kon liggen.

Alweer het vijfde rallyweekend van dit jaar, wat door ons werd georganiseerd, en dit keer ons eigen Alvestêdewykein. Voor de tweede keer in Ureterp en zoals nu blijkt voor de laatste keer. Donderdagmiddag werd al rustig met de voorbereiding begonnen en aan het einde van de dag kwamen de eerste gasten uit België aan. Vrijdagmorgen de finishing touche met de diverse wrotters en toen was het wachten op de gasten en members in totaal ongeveer honderdvijftig deelnemers.
Was het vrijdag nog slecht weer, zaterdag maakte alles goed.
Zonnige dag met een mooie route, fantastische stempelposten die door en een ieder op geheel eigen wijze werd aangekleed tot op GROTE hoogte. Bij terugkomst kon een ieder genieten van een lekker glas bier en de aanwezige BBQ. Hierna gaven de meiden van PRB-Experience een super optreden wat door een ieder werd gewaardeerd. Zondagmorgen onze gasten uitgezwaaid en op naar het 8e Alvestêdewykein.

Maandag 8 juli bivakkeerden het Limburg Chapter en het Østfold Chapter uit Noorwegen in Sneek. Deze twee Chapters reden tien dagen door Nederland en kwamen deze dag bij ons op bezoek.
Uitvalbasis was het Amicitia Hotel waar ook de nacht werd door gebracht. Dick en Cecilia hadden een voortreffelijk buffet geregeld met een palingrokerij. Het was een supergezellige avond waar tien members van ons aan deelnamen. Dinsdagmorgen hebben een aantal members van ons de beide Chapters begeleid tijdens een door ons voorgereden ride out. In Lemmer werd afscheid van elkaar genomen met de toezegging elkaar nog eens te ontmoeten. Misschien in Noorwegen?

Omdat niet een ieder de Alvestêdetocht had gereden werd zondag 21 juli deze nog een keer gereden. Vertrekpunt in Ureterp met zeven motoren en members. Wederom prachtig mooi weer en waar in Makkum, volgens Ares, de zeer befaamde saté met saus werd genuttigd. Zo heeft toch nog een ieder de gelegenheid gehad om deze mooie route een keer te rijden.

Het laatste rallyweekend van dit jaar ging naar het Limburg Chapter wat haar twintig jarig bestaan vierde. We vertrokken vrijdag 16 augustus, onder zeer warme weersomstandigheden, met tien motoren en zestien members naar Simpelveld om daar twee nachten te overnachten in het klooster Damien.
Zaterdag een mooie rit o.a. door de Eiffel met een German Road Captain die dacht als eerste thuis te moeten zijn. Op niet mis te verstane wijze werd hem door onze secretary gezegd dat dit niet de bedoeling was. Je kunt nu eenmaal niet met een ieder vriendschap sluiten. Finishplaats het Drielandenpunt in Vaals. Vandaar uit met honderdvijftig Harley’s naar de plaatselijke dealer in Kerkrade waar s’ avonds nog een mooi feestje werd gehouden met een Oosters buffet en een muziekband. Zondag weer richting het Noorden waar het ietsje kouder en natter was dan in het Zuiden dus toch nog even in het regenpak.

Op zondag 25 augustus stond een bijzondere activiteit op het programma. Met je eigen motor op de foto. Tot onze grote teleurstelling waren er te weinig aanmeldingen. We gaan voor de herkansing.

De eerste week van september stond weer de Faakersee op het programma. Ook hier waren weer diverse members van de partij. Er waren er die zelf die kant op reden en anderen weer met een ander Chapter zoals het Corridor Chapter. Mooi weer en prachtige wegen om te rijden. Je moet het een keer hebben meegemaakt.

Met elkaar naar het gevangenismuseum te Veenhuizen. Dit gebeurde op zondag 15 september. Vertrek bij de Mc Donalds in Drachten met vijftien motoren en twintig members. Voor vertrek met elkaar nog een gulle gift gegeven aan motorrijders die aan het collecteren waren voor een goed doel.
Een mooie route door het Drentse landschap waar in Pesse een lunch werd genuttigd. Hier schoof ook Sietske aan die weer foto’s van ons kwam maken. Als verrassing werd haar de photographer snor uitgereikt. Hierna werd koers gezet naar Veenhuizen om het museum te bezoeken. Voor wie nog nooit dit museum heeft bezocht is dit een aanrader. Na dit bezoekje en met de wetenschap dat misdaad niet loont ging een ieder huiswaarts.

Het weekend van 26 en 27 oktober stond de 500 mijl weer op het programma. Er was één member die hier op reageerde en na overleg is besloten dat deze zelfstandig de rit zou rijden.

Het weekend van 28 en 29 september stond weer in het teken van de Open House dagen bij Freerk en de op zondag verreden ASRO rit. Het was een weekend met prachtig mooi weer en het was een drukte van belang bij onze sponsoring dealer. Zoals gebruikelijk vlogen de hamburgers weer over de bakplaat.
Ook was er de mogelijkheid om diverse demo modellen te proberen en dit gebeurde onder de deskundige leiding van road captains.
De ASRO rit op zondag werd door eenentwintig motoren en rijders gereden. Vertrek en aankomst bij HD-Point en altijd weer een spektakel. Mooie route en zon, wat wil je nog meer.

De snertrit werd dit jaar gereden op zondag 13 oktober. Terwijl het in het hele land hoosde van de regen bleef het droog, maar een harde wind maakte het niet aangenaam. Met tweeëntwintig motoren werd een route gereden door het Groningse landschap. Verzamelen bij de Klap in Grootegast waar bij aankomst koffie met gebak klaar stond. Bij terugkomst stond de snert op het vuur te pruttelen en hebben eenenveertig members van de snert met roggebrood en spek genoten.

Zondag 27 oktober kregen wij het verdrietige bericht dat na een ziekbed ons oudste lid, Arjen Hogerhuis op zesenzeventig jarige leeftijd was overleden in het ziekenhuis te Sneek.
Op vrijdag 1 november werd Arjen onder begeleiding van members van het Lakes Chapter, met dertien Harley’s, begeleid naar zijn laatste rustplaats in Harlingen. Dat hij mag rusten in vrede.

Ondanks het overlijden van Arjen is toch op zaterdag 2 november de stamppotrit verreden. Start en finish was bij het Amicitia Hotel te Sneek waar Cecilia en Dick de zaken weer prima voor elkaar hadden. Het was een koude maar droge dag en acht motoren met hun berijders hebben de ride out gereden. Bij terugkeer waren er nog diverse members bijgekomen en met negentien members werd er genoten van hutspot, boerenkool en zuurkool. Het begon al donker te worden toen de eerste members weer naar huis reden.

Vrijdagavond 29 november stond er weer een chapteravond op het programma. Als gastspreker was uitgenodigd onze member Willem de Kant. Plaats van handeling was uiteraard weer onze sponsoring dealer Freerk. In een gezellige ambiance vertelde Willem over zijn ervaringen van Afrika waar hij een aantal jaren gestationeerd was.

Zoals jullie allemaal weten wordt er veel, zoal niet alles, gepubliceerd via onze site. Jan Bensliman als webmaster en Kees als onze editor up-daten zeer regelmatig deze site. Het geheel ziet er mooi uit en we kunnen trots zijn op onze site. Onze complimenten daarvoor.

Ook willen wij vanaf deze plaats Dick en Cecilia bedanken voor hun gastvrijheid het afgelopen jaar. Diverse keren zijn wij het afgelopen jaar bij hun te gast geweest op hun prachtige locatie in Sneek. Denk hierbij o.a. aan de Alvestêde route en 8 juli toen het Limburg en Østfold Chapter ons Chapter bezochten. Ook het eten na de stamppotrit in november was weer dik voor elkaar. Nogmaals bedankt.
Ook dank aan Sven, uitbater van Grand café de Klap in Grootegast. Ook hier altijd een ongedwongen sfeer als we van hieruit vertrekken met de snertrit wel als hoogtepunt.

Last but not least willen wij Freerk bedanken. Het afgelopen jaar hebben we nooit tevergeefs een beroep op hem hoeven doen. Gastvrij en de deur stond altijd voor ons open.
Bestuursvergaderingen op de donderdagavonden, met Sandra als gastvrouw, het voor de vergadering samen met elkaar eten, activiteiten zoals chapteravonden en het vieren van ons vijftien jarig jubileum. Prijzen beschikbaar stellen tijdens de diverse verlotingen en veel meer zaken die bij veel van ons niet bekend zijn. Wij zijn hartstikke blij met jou als dealer. Dank daarvoor.

 

Jantinus Meints
Assistant Director/Chairman Activities
Lakes Chapter Holland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.