Gallery 2022

De lading van bovenstaande zin doet anders vermoeden dan we de dag werkelijk beleefden beste lezers. De snert werd aan het eind van de rideout geserveerd. Maar voor het zover was werd ons een prachtige rit door onze zonnige provincie voorgeschoteld. Ed en Ursula hadden gekozen voor een route dwars door het Friese landschap in al zijn pracht en praal. Bij café “De Herberg” in Waskemeer werden we – 22 members – getrakteerd op koffie met heerlijk “homemade” gebak. De Herberg staat hierom natuurlijk bekend, bovendien is deze locatie bijna de thuishaven van Ed en Ursula. De rit werd extra geladen met een prijsvraag; op welk ingrediënt kom je uit wanneer je de eerste letters van enkele dorpen die we doorkruisten in de juiste volgorde zet? Er was maar één juist antwoord, er was maar één winnaar. Maar daar straks meer over.

En het werd me een snertrit. De lading van bovenstaande zin doet anders vermoeden dan we de dag werkelijk beleefden beste lezers. De snert werd aan het eind van de rideout geserveerd. Maar voor het zover was werd ons een prachtige rit door onze zonnige provincie voorgeschoteld. Ed en Ursula hadden gekozen voor een route dwars door het Friese landschap in al zijn pracht en praal. Bij café “De Herberg” in Waskemeer werden we – 22 members - getrakteerd op koffie met heerlijk “homemade” gebak. De Herberg staat hierom natuurlijk bekend, bovendien is deze locatie bijna de thuishaven van Ed en Ursula. De rit werd extra geladen met een prijsvraag; op welk ingrediënt kom je uit wanneer je de eerste letters van enkele dorpen die we doorkruisten in de juiste volgorde zet? Er was maar één juist antwoord, er was maar één winnaar. Maar daar straks meer over.

We verkenden de veluwe. En of het rommelde. 08-05-2022 21 liefhebbers melden zich in het Fletcher Hotel in Steenwijk voor de tweede geplande rideout van dit seizoen. Het was een zonnige maar - vooral in het begin - frisse dag. Gerommel tussen de kruinen is een bedenksel van ondergetekende en geeft aan dat er gereden wordt in bosrijk gebied. De eerste kilometers deden de deelnemers anders vermoeden. Om in de bosrijke omgeving van de Veluwe te komen moesten we eerst een aantal kilometers over de autobaan trotseren. “En block” en keurig baksteensgewijs reden we richting Zwolle. Onder begeleiding van de Dinant, Wiebe en Henk Corporaal – nieuw in deze functie - die fungeerden als RC ging dit als de brandweer.

Zondag 10 juni 2022 Wel eens gehoord van de “Karnemelkse polder” met dorpjes als Oost en West knollendam? Rijdend achter Ares werd ons wederom duidelijk hoe mooi Noord Holland is en hoeveel feeërieke dorpjes deze provincie herbergt. Maar voor het zover was werden we warm onthaald in het mooie Hensbroek bij de familie Appelman thuis. Bijna alle gezinsleden waren aangetreden om te helpen met koffieschenken. Het heerlijke appelgebak van de plaatselijke warme bakker was onmiskenbaar goed van kwaliteit. Heerlijk!

De “Wrotters” hadden zich op karakter alweer ingezet om de interne mens te verzorgen, zodat men met een goed gevulde maag huiswaarts kon keren. Een dankwoord aan onze fijne gasten, de actieve “Wrotters” en ons gastadres recreatiebedrijf “De Blikvaart” is zeker op zijn plek. Tot de volgende editie van het LCH ESW.

De eerste Lakes Chapter Holland Winter Puzzel Rally, editie Noord Nederland. Dit evenement gaat door het Noorden van Nederland, waar veel wintersport historie ligt. Zaterdag 27 maart is er gestreden voor, de eeuwige LCH roem en een cadeaubon te besteden bij M-Point Drachten.