Elfstedenweekend 2018, de 12e

Het zit er helaas weer op, ons 12e Elfstedenweekend, een speciale editie want we bestaan 20 jaar. We kijken terug op een groot succes met veel lachende gezichten. Zie onze ontploffende Facebook pagina voor meningen en foto’s.

Donderdag kwamen de wrotters bijtijds op de camping om deze om te toveren tot rally site. Leveranciers kwamen de benodigde materialen brengen zoals tenten, een podium, een tapinstallatie en een paar vaatjes bier natuurlijk. Al snel ademde de hal en de velden de juiste sfeer, overal HD vlaggen, banners etc. Aan het einde van de middag kon de tap worden geprobeerd. De eerste selfies voor de koeien werden al genomen.

Vrijdag op tijd er weer bij om de laatste zaken voor elkaar te brengen. Dan is het wachten op het eerste gerommel in de verte wat betekent dat onze gasten er aan komen. Al vroeg in de middag komen de eerste al, ze hebben er zin in. Tegen een uur of 5 staat alles wel zo’n beetje vol. Wat opvalt is dat steeds meer bikers gebruik maken van campers met een aanhanger, we worden kennelijk allemaal wat ouder met meer behoefte aan wat comfort. Om 18.00 gooien de skûtsjes de trossen los en wordt het Slotermeer bedwongen. Er staat een stevig windje en de lucht is grijs en dreigend. Het is een echt opfristochtje geworden. Na een patatje of iets dergelijks bij de snackwagen begint de deejay. De dansvloer staat al snel vol, de eerste avond van ons weekend is aangevangen, het wordt een gezellige bende. Om ongeveer half één stopt de muziek want we moeten wel even slapen om zaterdag de Elfstedentocht te rijden.

Zaterdag is iedereen er al vroeg bij. Het vertrek verloopt perfect, om 09.45 is iedereen die de tocht wil rijden wel vertrokken en de veegploeg maakt zich klaar. De lunch hebben we dit jaar weer voor iedereen in hotel Amicitia in Sneek gepland. Daar staat een heerlijk buffet klaar waar iedereen zich te goed doet. Al snel gaan de eersten weer verder want de totale rit is 270 km dus dat is wel effe een stukkie sturen. Alle stempelposten zijn speciaal uitgedost om inhoud te geven aan deze speciale editie. De middag zal het droog blijven, sterker nog, we zien de zon regelmatig. We horen van diverse gasten dat het een prachtige rit was met de perfecte dosering van wegen, weggetjes, dorpjes, landschappen, waterpartijen etc. Bij aankomst worden onze gasten verwelkomd door de Putkapel, een dweilorkest uit Sneek. Het wordt een vrolijke gekke boel daar bij de ingang, die Putkapel kan er wat van. Om een uur of acht gaat iedereen naar het Roadhouse voor de bbq. Ook dit jaar weer uitstekend verzorgd met de bekende vleessoorten en lekkere salades. Biertje erbij, wie doet je wat! De eerste geluiden komen al uit de hal, Fever of Life bereidt zich voor op een dolle avond. Om 23.00 klimt Jantinus, onze director, op het podium om ons uit te nodigen om naar het vuurwerk ter ere van ons 20-jarig bestaan te gaan kijken. Werkelijk een fantastisch schouwspel met het Slotermeer op de achtergrond. Veel oooooh’s en aaaaaah’s zijn te horen. Daarna weer terug naar Fever of Life waar het al weer snel de gang erin zit. Tot een uur of half twee gaat het lekker los. Moe maar voldaan worden de desbetreffende slaapgelegenheden weer opgezocht. Hier en daar een afterparty, het bleef nog lang gezellig.

Zondag de boel weer oppakken om na een fantastisch weekend huiswaarts te keren. Langzamerhand loopt de camping leeg, het is mooi motorweer. Wij blijven nog even om de boel op te ruimen. Om een uur of drie zijn wij ook zover en is het alsof we nooit op de Jerden zijn geweest.

We kijken terug op een zeer succesvolle aflevering van ons Alvestêdewykein. Dat is te danken aan onze gasten die met heel veel plezier ons weekend beleven. Van groot belang zijn onze wrotters, de vrijwilligers die de boel opbouwen en afbreken, de bar bezetten, de stempelposten bemannen, het ontbijt verzorgen en opruimen etc. We kunnen ze niet genoeg bedanken.

Hierbij willen we camping De Jerden heel hartelijk bedanken voor de gastvrijheid. We waren voor de vijfde keer op de Jerden en de samenwerking is ook met de nieuwe eigenaren grandioos. We zijn uitgenodigd om volgend jaar weer te komen. De campinggasten danken we voor hun geduld, we hebben geen klacht gehoord, enkel enthousiasme. Ook een speciale dank aan Hotel Amicitia waar we zaterdag een heerlijke lunch hebben gekregen.

We hopen jullie volgend jaar allemaal weer te zien. Heb je vrienden en vriendinnen die zo’n feestje ook leuk vinden; neem ze gerust mee volgend jaar.
We wensen jullie een verder fantastisch motorseizoen en hou het rubber op de weg!!

Tot volgend jaar!

Namens bestuur Lakes Chapter Holland
Kees de Vries

In 2019 zal de 13e editie van ons Elfstedenweekend plaatsvinden op 21, 22 en 23 juni!!
Dus, let op, een week eerder dan te doen gebruikelijk! Tot dan!

Fotografie door Nico Jordaan e.a.