Dick Klemkerk

IN MEMORIAM DICK KLEMKERK

– A BIKER IS GONE –

DICK IS IN 2002, SAMEN MET CECILIA, LID GEWORDEN VAN ONS CHAPTER, EN LIFE MEMBER VAN DE HARLEY OWNERS GROUP. DOOR DE DRUKKE WERKZAAMHEDEN OP DE ZAAK WAS HET NIET ALTIJD MOGELIJK OM AAN ALLE ACTIVITEITEN MEE TE DOEN. LANGZAAM KWAM DAAR VERANDERING IN TIJDENS ONZE TRIP NAAR HET NOORSE ØSTFOLD, IN JUNI 2014. DICK WAS VAN DE PARTIJ EN TJONGE JONGE WAT HEEFT HIJ GENOTEN.

DICK WERD DE LAATSTE JAREN MEER EN MEER EEN FANATIEK LID VAN ONS CHAPTER. JE ZAG HEM OP STEEDS MEER ACTIVITEITEN.DIE RUIMTE KREEG HIJ VAN CECILIA, DIE DAN OP DE ZAAK BLEEF.DAN VROEG DICK AAN CELILIA OF HIJ WEL WEG KON. STEEVAST WAS DAN HAAR ANTWOORD: “NATUURLIJK JONGUH, GA JIJ MAAR LEKKER RIJDEN, DAN BLIJF IK WEL OP DE ZAAK”.

OP DE BIG5, DIVERSE HOG RALLY’S EN NATUURLIJK ONS EIGEN ALVESTÊDEWYKEIN,  DICK WAS VAN DE PARTIJ. HET LAATSTE GEZAMELIJKE UITJE WAS EEN WEEKEND NAAR HET DUITSE WIELEN KORTGELEDEN. CECILIA IN DE CAMPER MET AANHANGER MET HAAR HARLEY, EN DICK OP ZIJN ULTRA LIMITED MET DE WELBEKENDE VACHT OP HET ZADEL. 

BIJ AANKOMST OP DE PLAATS VAN BESTEMMING: ALTIJD HETZELFDE RITUEEL. DE TOPKOFFER VAN DICK GING OPEN EN DAAR KWAMEN DE BIERTJES.DOOR DE LANGE RIT SOMS NIET MEER AL TE KOUD, MAAR ALTIJD LEKKER NA EEN LANGE RIT. HORECAMAN IN HART IN NIEREN EN ALTIJD ZORGEN DAT ER GENOEG WAS, DAT WAS DICK.

GING DE CAMPER MEE DAN WAS ONDERWEG ETEN HALEN NIET NODIG WANT BIJ AANKOMST WAS ER GENOEG AANWEZIG VOOR EEN HEEL WEESHUIS. VANDAAR DE GROTE CAMPER. BOVENDIEN WAS HET BIER DAN WEL STEENKOUD.

DAT DICK EN CECILIA HET CHAPTER EEN WARM HART TOEDRAGEN IS GEEN GEHEIM EN HUN GASTVRIJHEID IS HARTVERWARMEND. KWAM JE AANRIJDEN OP JE HARLEY DAN STOND DICK OP DE PARKEERPLAATS JE AL OP TE WACHTEN MET ZIJN WELBEKENDE LACH OP HET GEZICHT.

WELBEKEND WAS DE CONSTRUCTIE VOOR MAGGIE, DE FRIESCHE STABIJ, DIE DAN ACHTEROP DE ROAD KING, DICK ZIJN VORIGE HARLEY, MEE REED.JE ZAG DICK ALTIJD MET MAGGIE. THUIS EN OP DE ZAAK.VOLGENS MIJ KON HET OP ZIJN ULTRA OOK, MAAR MAGGIE WORDT OOK EEN DAGJE OUDER, DUS DAT GING WAT LASTIGER.

HEEL VAAK IS HET AMICITIA HOTEL HET MIDDELPUNT GEWEEST VAN VERGADERINGEN, BIJEENKOMSTEN EN VERTREK VAN RIDE OUTS.STEEVAST KOFFIE MET APPELTAART EN HEEL VEEL SLAGROOM. DAN WAS ALTIJD ONZE VRAAG:    “WAT ZIJN DE KOSTEN DICK”. STEEVAST WAS HET ANTWOORD:    “NEE JOH, IS GOED ZO”.

SPONSORING VAN HET CHAPTER WAS DE NORMAALSTE ZAAK VAN DE WERELD. NA EEN DAG RIJDEN NOG EVEN EEN TERRASJE PAKKEN. ALS ER BETAALD MOEST WORDEN WAS DIT ALWEER DOOR DICK GEDAAN.BIJEENKOMSTEN, VERGADERINGEN, VERTREK EN AANKOMST BIJ AMICITIA, DE GASTVRIJHEID WAS ALTIJD OVERWELDIGEND, JE WAS OP BEZOEK BIJ EEN HEEL GOEDE VRIEND EN VRIENDIN.

ZO WERDEN ER OOK STICKERS ONTWORPEN VOOR HET CHAPTER. DEZE KONDEN DAN OP HET SCHERM VAN DE HARLEY WORDEN GEPLAKT. NOG WEL EEN DIEPGAANDE DISCUSSIE GEHAD OF HET WOORD FRYSLAN EROP MOEST WANT DICK WAS TROTS OP DEZE PROVINCIE.

EN DAN HET VERSCHRIKKELIJKE NIEUWS VANUIT SCHOTLAND.DE DAGEN VAN ONZEKERHEID EN HOPEN TEGEN BETER WETEN IN. ZOU HET DAN TOCH GOEDKOMEN? DAT KWAM HET HELAAS NIET.ZONDAG 28 MEI 2017 ZAL IN ONS CHAPTER IN HERINNERING BLIJVEN ALS EEN GITZWARTE DAG, WE ZIJN ER KAPOT VAN. HET IS NIET TE BEVATTEN EN DE VRAAG BLIJFT: WAAROM? EEN VRAAG WAAR WIJ NOOIT EEN ANTWOORD OP ZULLEN KRIJGEN EN WAAR WE MEE ZULLEN MOETEN DEALEN.  “ONE FUCKING STONE”, ZOALS DE SCHOTTEN ZEIDEN, WAS DE OORZAAK VAN DIT ELLENDIGE ONGELUK.

ZELF BEN IK VORIGE WEEK OP MOTORREIS GEWEEST MET EEN PAAR CHAPTERVRIENDEN NAAR O.A. POLEN EN TSJECHIË. CONSTANT DACHTEN WIJ AAN DICK EN REED HIJ MEE IN ONZE GEDACHTEN. OP HET MOMENT DAT WIJ PROOSTEN MET EEN BIERTJE RIEPEN WIJ IN KOOR “DICK!”. ZO HIELPEN WE ELKAAR OM HET VERDRIET EEN BEETJE TE VERWERKEN.

ÉÉN DING IS ZEKER, VERGETEN ZULLEN WE DICK NOOIT. HET ORANJE ROAD CAPTAIN VEST MET NUMMER 19, WAT DICK DROEG BIJ RIDE OUTS,  ZAL NOOIT MEER DOOR EEN ANDERE ROAD CAPTAIN WORDEN GEDRAGEN. DIT ALS EERBETOON AAN DICK, ONZE VRIEND.
DICK, WE ZULLEN JE MISSEN, RIDE FREE!

Grootegast, 10 juni 2017

Namens members en bestuur Lakes Chapter Holland,
Jantinus Meints