Lakes Chapter Holland Banner

Ride out 29 juli

Verslag:

Tussen 9 en half 10 was het verzamelen in Sneek bij Cecilia daar stond de koffie en thee met heerlijk appeltaart al op ons te wachten.

Na al dat lekkers te hebben genuttigd vertrokken we met 21 motoren en 25 personen voor een prachtige tocht de weersomstandigheden waren top niet te warm maar zeker ook niet te koud.

Cecilia heeft gezorgd dat er voor iedereen een flesje water was, want drinken bij deze temperaturen is noodzakelijk. Klasse!

Via Gaasterland kwamen we in de Lemmer aan, toen door de polder en via de Ketelbrug langs de IJssel richting Kampen waarna een stukje N50 tot Ens. Toen richting de Weerribben een prachtige route via allerlei mooie binnenwegen kwamen we in het plaatsje Kalenberg om een lunch te gebruiken bij Restaurant Het Doevehuis. We moesten wel even zoeken om een parkeerplaats te vinden maar na een paar rondjes had iedereen een plekje gevonden.

Heerlijk gegeten met elkaar; de boerenomelet was favoriet maar de pannenkoeken en kroketten smaakten ook heerlijk.

Daar verlieten Anne Jan en Carla de groep om op verjaardagsfeest bij hun kleinkind te gaan, dus gingen we met 19 Harley’s weer op pad .

Via Blokzijl, erg druk daar, moesten we ook nog voor de brug wachten. Dit was niet de enige brug voor vandaag want ook op het water was er druk vaarverkeer.

Via prachtige binnenwegen en door Giethoorn kwamen we in Heerenveen bij restaurant Koningshof terecht daar nog wat gedronken met elkaar en de dag afgesloten.

Deze dag was georganiseerd door Dick en Jose Baas.
Roadcaptains Ares Appelman en Gerard Kruiderink en Nick Kuipers als hekkensluiter.

Verslag gemaakt door Rommie Kruiderink.