Screw it let’s ride safe

Aangezien er regelmatig opmerkingen van leden en buitenstaanders kwamen op en over het rijden in groepen van motorrijders in het algemeen en LCH in het bijzonder leek het ons erg zinvol hier meer aandacht aan te besteden. Daarom hadden we voor deze avond Johan Postema uitgenodigd, kerndocent van het KNMV.

Lakes Chapter HollandRuim 35 members waren komen opdagen om te luisteren en te kijken naar de heer Postema met zijn uiteenzetting. Van de members die regelmatig meegaan met ride outs en naar evenementen waren er een flink aantal op deze avond afgekomen en daar waren we heel blij mee voor ons aller veiligheid. Eerst werd er een inleiding gegeven over veiligheidsaspecten van het motorrijden in het algemeen. Hoe kijk je, hoe schat je situaties in, hoe reageer je, wat kan je zien, waar moet je op letten, waar rij je etc, allerlei zeer interessante zaken werden behandeld.

Na de pauze ging Johan in op het rijden in groepen en dan speciaal het formatierijden zoals wij dat ook doen, in baksteenformatie. Hoe doe je dat, wanneer doe je dat, wanneer doe je dat juist niet, waar ga je rijden etc. Kernthema: je bent en blijft verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Er kwamen stevige discussies los. Niet alleen over het groepsrijden maar ook over allerlei andere aspecten van het motorrijden. Hoe neem je een bocht m.b.v. koppeling en achterrem op een Harley om trekkracht te houden bij beklimmen van bergen Een member wilde weten hoe hard hij met een Ultra en twee personen (totaal 650 kg zei hij) de bocht om kon. Kortom, het was geanimeerd.

Er is het een en ander losgemaakt en we moeten ons nader gaan beraden hoe we hier verder mee gaan want dat is voor ons aller veiligheid noodzakelijk denken wij. Eigenlijk zouden alle members hier kennis van moeten nemen, dat is onze mening.

Op 8 april staat de Voortgezette Rijopleiding gepland. Hier worden ook zaken als bochten, waar zet ik druk op het stuur in bochten, sturen, kijken, remmen, keihard remmen, slippen etc aan de orde. Doe mee! Schrijf je snel in. De risicovolle zaken worden op een motor van de rijschool uitgevoerd.

Namens bestuur Lakes Chapter Holland,
Kees de Vries