[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Wat een weergaloos weekend!!

Bovenstaand is op geen enkele wijze overdreven, wat hebben we een weekend gehad. Hoe ik dat weet? De reacties van onze gasten worden er door weergegeven, allemaal blije, lachende, vrolijke gezichten, enkel complimenten! “Volgend jaar komen we weer” werd heel vaak geroepen.
PICT0130Het begon voor ons als bestuur en wrotters al op donderdag; het ombouwen van een camping naar een rallyterrein. Dit keer hadden we twee velden tot onze beschikking vanwege het grote aantal inschrijvers. We hebben bij de aankleding extra steun gekregen van Harley-Davidson Benelux d.m.v. een giga opblaas bar&shield, een dome-tent die we als ingang hebben gebruikt en een aantal harmonicatenten, hartelijk dank hiervoor. Voor de Ladies of Harley die ons dit weekend met hun bezoek hebben vereerd, werd een grote legertent opgezet met daarin 20 stretchers. De hal werd ingericht met alle spullenboel die erbij hoort, van vlaggen tot lichtjes. Dit jaar hebben we ook een tap op het veld neergezet, leek ons leuk. Het bleek een grandioos idee te zijn, er werd dankbaar gebruik van gemaakt. Tegen het einde van de middag was alles wel zo’n beetje in gereedheid.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Vrijdag de laatste puntjes op de i en dan wachten op de eerste ronkende geluiden die onze eerste gasten zouden aankondigen. De eersten kwamen zich al om 12.00 melden aan de poort, we konden los. Bandje om de arm en motor, rallypack met prachtig shirt mee en dan een plekkie zoeken. Dan een kop koffie en gebak aangeboden door één van onze sponsors. Langzaam vulden de velden zich met tentjes, campers, caravans etc. Liggend in het gras, babbelend onder de tent, een biertje op het veld, helemaal in orde en gezellig, het was prachtig weer. Het Kempen had een grote pan mee en bereidde paella naar geheim recept. Om zes uur begaven zich 65 mensen naar de skûtsjes om tot rust te komen op het water. We hadden 3 skûtsjes en een zeilpraam tot onze beschikking. Er stond een lekker windje, zo’n 4 Bft, dus de boten wilden wel. Op de praam hebben ze het door buiswater niet drooggehouden, prachtig was het. Na een paar uur varen terug naar de camping en de beentjes van de vloer bij muziek van de deejay. Hij begreep precies wat we leuk vonden en al snel had iedereen het bar naar zijn en haar zin. Toch een mooi gezicht zo’n stelletje stoere bikers een polonaise zien lopen.

Zaterdag Elfstedentocht na weer een heerlijk ontbijt. Vroeg op om voor 9.00 uur van de camping weg te rijden omdat je met een rit van 260 km wel even bezig bent. Franeker was dit jaar het onderwerp van de pin, vormgegeven naar een kaatshandschoen met een kaatsbal. Daar stonden de stempelaars verkleed als professoren omdat Franeker vroeger een universiteitsstad was. Na een hele dag van prachtig droog motorweer begon het vanuit Drachten richting camping een beetje te regenen. De glimlach op de gezichten verdween er niet door, aan het einde wachtte immers de pin. Op de camping werden de rijders verwelkomd met een poort van mensen en gejoel. Het bleef gezellig totdat één van de LoH dames haar beklag kwam doen: de tent lekte. Ach, een beetje opschuiven de bedjes en dan komt het toch wel goed? Nee, het bleek echt een heftige lekkage te zijn, evacuatie was noodzakelijk. We hebben droge bedjes laten aanrukken en die in de hal naast ons Roadhouse geïnstalleerd. Probleem opgelost, de dames hebben prima geslapen. Om een uur of zeven startte de barbecue met allerlei soorten vlees en salades, heerlijk, men liet het zich goed smaken. De eerste tonen van de band Switch kwamen al naar buiten en dat klonk al goed. Wat er daarna gebeurde kan ik niet met droge ogen vertellen. Tjonge, wat een avond hebben we gehad, het was een grote dansende, golvende massa mensen. Ook campinggasten kwamen kijken en dronken, en dansten mee. De band en wij met z’n allen hebben de avond gemaakt tot een grandioos feest. In de pauze werd door het bestuur van LCH een cheque overhandigd aan Alexandra Maljaars, Charity manager HOG Benelux, voor Mak a Wish. Ook Martin nam het woord om Jos in het zonnetje te zetten. Jos had de tocht uitgereden terwijl hij revaliderende is, een topprestatie. Om 01.00 uur een laatste nummer van onze topband en dan was het weer tijd voor de tent.

Zondag weer dat topontbijtje, dan een prachtige dag voor ons om op te ruimen en voor onze gasten om terug naar huis te rijden. Om een uur of 4 waren de velden weer leeg en opgeruimd.

Het lijkt elk jaar wel mooier te worden maar dat zal wel iets met geheugen te maken hebben. We hebben onze uiterste best gedaan een prachtig weekend te organiseren en, we gaan niet vals bescheiden doen, dat is gelukt! Volgend jaar de 11e Elfstedentocht op 23, 24 en 25 juni. Die aflevering is natuurlijk speciaal. We gaan nu al aan de slag om dan alle voorgaande Elfstedenweekenden te overtreffen.

We willen jullie allemaal bedanken voor je aanwezigheid je vriendschap, je humor, je lach, je gezelligheid, je begrip, je handshakes en kussen.

Last but not least danken we onze vrijwilligers, onze wrotters. Zonder deze enthousiaste club mensen geen Elfstedenweekend, zo simpel is dat. Ook dank aan onze sponsors, speciaal Alfons Freriks Logistics voor het gebak. Camping de Jerden bedanken we voor hun gastvrijheid dit weekend.

We zien jullie allemaal volgend jaar voor de 11e editie!!!

Kees de Vries namens bestuur Lakes Chapter Holland

 

De foto’s >>

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]