[wc_row][wc_column size=”one-half” position=”first”]

Bevrijdingsdag

[/wc_column][wc_column size=”one-half” position=”last”]

Foto’s

[/wc_column][/wc_row]

Zondagmorgen 4 mei gaat om zeven uur de wekker. Bevrijdingsdag.
Vandaag op weg om de Memorial Ride Out te gaan rijden in Noord Holland.
Ons member Dick Ketting heeft voor deze dag de organisatie in handen en zal ons langs de diverse mooie plaatsen begeleiden.

Om acht uur wordt de motor gestart en wordt koers gezet richting Zurich, gelegen aan de kop van de Afsluitdijk, waar we verzamelen. Als we de grote parkeerplaats oprijden zien we dat we niet de eersten zijn. Snel de tank nog even volgooien en dan naar binnen voor een lekker bakkie koffie.
Een leuke verrassing tijdens het koffiedrinken is dat Saapke Hoogerhuis binnenkomt. Even op de fiets gestapt vanuit Franeker om ons uit te zwaaien. Grote klasse en werd enorm gewaardeerd.
Om half elf vertrekken we met negentien Harley’s en diverse duopassagiers over de Afsluitdijk, Den Oever, Heerhugowaard en andere plaatsen rijdt de groep zeer gedisciplineerd richting Alkmaar.
Daar aan gekomen staat Dick ons al op te wachten. Inmiddels schijnt de zon uitbundig en kan op het terras een kop koffie met een lekker stuk gebak worden genuttigd.
Dick legt uit dat we een gedeelte van de Stelling van Amsterdam gaan rijden. Dit is een verdedigingskring rond de hoofdstad Amsterdam die tussen 1881 en 1914 is aangelegd. Onderweg zullen we diverse forten, vestingen en batterijen tegenkomen die in de oorlogen gebruikt zijn om de indringers tegen te houden.
Na deze uitleg worden de Harley’s gestart en duiken we de provincie Noord Holland in. En het moet gezegd, een prachtige route. Echt leuk om weer een keer op wegen te rijden waar je dagelijks niet langs komt. Halverwege de route wordt een lunch genuttigd in het plaatsje Middele.
En dan blijkt maar weer eens dat het niet mee valt om een ieder snel te kunnen bedienen. Maar wat geeft het, de zon schijnt en we zij er even lekker uit met elkaar.
Na de uitgebreide lunch stappen we weer op en vervolgen we onze rit. Mooie wegen glijden onder onze wielen door en vooral de dijkweggetjes zijn een lust om op te rijden. M.n. het hoogteverschil tussen wegen en weilanden zijn erg groot en zijn een mooi gezicht. Rond vier uur komt Alkmaar weer in zicht en hebben we er een rit opzitten van ongeveer honderdveertig kilometer.
Er zijn members die graag direct willen doorrijden i.v.m. de dodenherdenking later op de avond en er zijn er die eerst nog iets willen drinken. Om half zeven rijden we de Harley weer de garage in en hebben we er vierhonderdzestig kilometer opzitten voor deze dag. Een geslaagde dag met veel rijplezier en lekker met elkaar kunnen kletsen. Op naar de volgende ride out.

Jantinus

De Foto’s ..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.