[wc_row][wc_column size=”one-half” position=”first”]

Het was weer een mooie dag!

[/wc_column][wc_column size=”one-half” position=”last”]

Foto’s

[/wc_column][/wc_row]

Binnenkort is hier ook de link naar de foto’s van alle 4 de fotograven, van deze wonder schone dag te vinden!!

“Onze onvolprezen webmaster in zijn vehikel”
“Onze onvolprezen webmaster in zijn vehikel”

Hoe hebben we het kunnen plannen om zondag 18 mei een fotoshoot te organiseren. Het weer was niet goed maar buitengewoon. Het was de eerste zomerse dag in 2014 en dan mogen wij op onze motoren op de foto, hoe verzin je het! Omdat er vorig jaar erg weinig aanmeldingen waren hadden we geen hooggespannen verwachtingen waar het de aanmeldingen betrof. Echter, op een gegeven moment ging het los met de inschrijvingen, uiteindelijk waren er zo’n 28 motoren en 37 personen aanwezig, geweldig dus!

We kwamen ’s morgens bij elkaar in Balk en dat vond direct al op het terras plaats. Na koffie en uitleg over de dag gingen we op weg naar Laaksum. Daar gingen we van het IJsselmeer weg om een filmpje met de drone te maken. Bob en Jan lieten op een zeer rustige weg de drone op en wij reden onder de op 4 meter hangende drone door. Fantastisch gezicht zo’n “insect”stil hangend in de lucht. Vervolgens reden Jan en Bob door en lieten de drone op boven de weg langs de dijk en herhaalde het spektakel zich. Op deze plek kwam het water prachtig op de achtergrond. Ook reden we daar een beetje omhoog. De profs wisten precies waar ze wilden staan met het apparaat, we zijn meer dan een beetje nieuwsgierig naar de resultaten!

Dan met zijn allen naar het haventje van Laaksum waar de ploeg zich in tweeën opsplitste. De eerste groep ging naar die eerder genoemde rustige weg waar Ed met Jan in zijn motoraanhanger de foto’s rijdend maakte. Ed had voor een luie stoel gezorgd zodat Jan als een prins in de aanhanger zat. Je merkte dat Jan als cameraman bij Omroep Friesland wel meer met dit soort situaties van doen heeft, totaal ontspannen zat hij in het bakkie met de camera voor zijn neus. De stoel stond echter ongemerkt met een poot tegen de binnenzijde van de band van de aanhanger. Jantinus reed als eerste achter Ed en Jan aan en rook al een vreemd “luchie”! Hij dacht dat het zijn eigen motor was, da’s gek want die verkeert in een prima staat. Het resultaat was een diepe groef in de band van Ed. Geen klapband gelukkig, met Jan in de aanhanger, je moet er niet aan denken! Ed reed maar op en neer zoals in het liedje van Drs P. Het verliep verder zeer voorspoedig en bijna iedereen wilde een foto zonder helm. De foto’s, ik heb er een paar gezien, zijn echt buitengewoon mooi! Een ieder die achter Ed op de foto stond ging naar de haven voor het vervolg. Ook bijzondere combinaties staan op de foto. Wat te denken van dochterlief op de big ultra van pa!

In de haven hadden Bob, Sietske en Kim met veel zorg een mooie plek gekozen om de portretten, de poserende foto’s, te maken. Ze hadden zich zo opgesteld dat het haventje de achtergrond was en ook de zon in de goede hoek zat. Honderden foto’s, ik denk ruim meer dan duizend, zijn er gemaakt, allemaal op, voor, achter, nog net niet onder de motor. Tussendoor genoot men van een lunch van de patat/vistent in de haven. Het was ook geen straf om in het gras langs het haventje te liggen. Zeker zij onder ons die de vorige avond dranktechnisch onverstandig waren geweest, lagen rustig te genezen.

Om en uur of half twee had iedereen de foto’s rijdend en poserend gemaakt en gingen we de groepsfoto maken. Dit had wat voeten in de aarde. Onze profs hadden een plekje langs de haven gevonden met de zon goed, de achtergrond goed en de ruimte goed. Dat was vlak langs de haven! Een paar van ons hadden de stoute motorschoenen aangetrokken en hebben hun Harley daarop verzoek neergezet om te figureren in de groepsfoto. Voor sommige was het bijna teveel van het goede maar uiteindelijk bleven alle Harleys droog en onbeschadigd. Na een groepsfoto van allen hebben we een foto van enkel de dames uit het gezelschap gemaakt. Doel daarvan is te laten zien dat ook dames in ons chapter van harte welkom zijn en het naar hun zin hebben. Ja, en dan kunnen de Harley’s weer weg van dat smalle paadje langs de haven. Bekijks hebben we gehad, voor hen jammer, voor ons gelukkig ging alles goed.

Webwerkt_036
Op het programma stond vervolgens het Woudagemaal in Lemmer. We zouden daar foto’s maken maar dat hebben we laten vervallen wegens tijdgebrek. Bovendien hadden we al zo verschrikkelijk veel foto’s, het had niet heel veel toegevoegde waarde meer. Onderweg naar Lemmer zagen we Jan in de berm staan als een professioneel sportfotograaf op het circuit. Hij heeft zoveel mogelijk van ons rijdend op de foto gezet met zijn camera meezwiepend met de motor. We hebben een rondleiding in het gemaal gehad. Een prachtig stukje Nederlands erfgoed op het gebied van waterbeheersing. Dat vinden meer mensen want het staat op de erfgoedlijst van de VN. Eerst zagen we een romantische film over de opstart van het gemaal. De romantiek was zeer welkom voor een enkele onder ons. Daarna zijn we door het gemaal geleid door een bekwame gids. Bij sommige members zag je dat een dagje in de zon een aanslag op hun conditie was. Zeker bij hen van dat avondje de dag ervoor weet je wel!

Om zo’n prachtige dag goed af te sluiten is een terrasje een absolute must. Velen zijn meegegaan naar Lemmer, daar vonden we een plaatsje aan het water. We hebben er wat gedronken en geproost op een geslaagde dag. Om een uur of zes sloten we de dag af gingen we moe maar voldaan richting huis.

Op dit moment worden de foto’s verzameld en geredigeerd. De procedure over de verspreiding van de foto’s volgt binnenkort.

Onze grote dank gaat uit naar de fotografen Jan, Sietske, Bob en Kim. Ook zijn we Ed heel dankbaar voor zijn inzet met de aanhanger.

Het was weer bar gezellig, tot ziens op ons volgende evenement,

Met vriendelijke groet,
Kees de Vries

PS

Wie heeft foto’s van Jan in het bakkie van Ed? Deze graag naar editor@lakeschapter.nl.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.