Download >> Het verslag in PDF

 

Beste members,

Hierbij wil ik met jullie terugkijken op het afgelopen jaar. Een jaar met veel hoogtepunten zoals de fotoshoot in mei, het 8e Alvestêdewykein op een nieuwe locatie, diverse ride outs en het bezoek aan diverse rallyweekenden.

Ook waren er verdrietige momenten, waaronder het overlijden op 31 maart van ons lid Wytse Mindert Veenema op 69 jarige leeftijd.

Op 11 september kregen we het verdrietige bericht dat Jesper Oevering op 15 jarige leeftijd er voor had gekozen om uit het leven te stappen. Jesper was zoon van onze members Ellen Lensink en Sietse Quarree. Een afgevaardiging van het bestuur en enkele members zijn naar zijn herdenkingsdienst geweest.

Doelstellingen die we aan het begin van het jaar voor ogen hadden zijn uitgekomen; veel activiteiten waarbij we veel members kunnen begroeten, daar gaat het bij een motorclub immers om.

Ook de collectieve motorverzekering bij Havelaar & Van Stolk lijkt een steeds groter succes te worden. Vorig jaar zijn de members die daar nog niet waren verzekerd, aangeschreven om hen op het voordeel te wijzen, dit leverde zesentwintig nieuwe aanmeldingen op. De teller staat nu op tweeënzestig members die verzekerd zijn bij Havelaar & Van Stolk. Goed voor hun portemonnee maar ook voor onze clubkas want dit jaar krijgen wij als chapter misschien een financiële bonus, pure “win-win” dus!

En dan nu het overzicht van het jaar 2014.

De Nieuwjaarsreceptie was op vrijdagavond 10 januari. Veel members met hun partners waren deze avond aanwezig om met elkaar het glas te heffen op een gezond en veilig motorjaar.

Op deze avond werd afscheid genomen van onze barofficers Rommy en Susan. Ze werden bedankt voor hun jarenlange inzet d.m.v. bloemen en een waardebon. Als nieuwe barofficers hadden Elly, Juul en Angela zich aangemeld. Door het overhandigen van de befaamde “snorren”werd dit bekrachtigd. Er was voor deze avond gezorgd voor een stamppotbuffet wat ook deze keer weer voortreffelijk was geregeld door Grandcafe De Klap uit Grootegast. Er was besloten om niet voor een band te kiezen maar voor een muzikale omlijsting op de achtergrond. Dit voldeed prima en het was een uitermate gezellige avond.

In de weekenden van 17 t/m 19 en 24 t/m 26 januari waren er twee motorbeurzen respectievelijk in Groningen en Assen. Op beide beurzen was onze sponsoring dealer HD-Point aanwezig. Diverse members hebben bij Freerk en zijn mannen een bakkie koffie gehaald.

De eerste chapteravond van het jaar, vrijdag 28 februari, zijn we met elkaar gaan bowlen bij bowling party centrum de Grote Keizer in Leeuwarden. Daar bleek dat we niet alleen goed kunnen motorrijden, maar ook bowlen. De strikes en spares vlogen ons om de oren en het was een erg gezellige avond die werd afgesloten aan de stamtafel met een lekker biertje.

Het weekend van 29 en 30 maart stond in het teken van de Open House dagen bij onze sponsoring dealer HD-Point. Ook als chapter waren wij d.m.v. een stand aanwezig. Er was weer de mogelijkheid om te rijden op de diverse Harley modellen en de door Freerk aangeboden broodjes hamburger vlogen over de toonbank.

Zaterdag 5 april stond de rijvaardigheidstraining bij verkeersschool Tilstra in Leeuwarden op de rol.

Een training die m.i. een ieder die in de gelegenheid is zou moeten volgen. Derhalve viel het aantal deelnemers aan deze training tegen. Tien members hadden de moeite genomen om zich op te geven en beleefden een superdag waar ook heel veel werd gelachen. Veel aspecten van het veilig rijden kwamen aan bod en aan het einde van de dag reden zij in ieder geval goed voorbereid het nieuwe motorseizoen tegemoet.

Naar de road captain training, georganiseerd door de HOG Benelux op zaterdag 12 april, zijn Winand, Sipke, Marcel en Ed geweest. Alle vier hebben zij de proeve van bekwaamheid doorstaan en kregen aan het einde van de dag het certificaat met bijbehorende “snor”.

Zondag 13 april stond de eerste ride out op het programma t.w. de New Members ride out. Roeli en Marcel hadden de organisatie van deze rit in handen. Verzamelen/vertrek was bij de Grote Wielen in Leeuwarden. Onder een lekker voorjaarszonnetje werd met tweeëntwintig motoren en dertig members begonnen aan deze rit. Via mooie wegen kwamen we in Noordlaren aan waar we in Herberg De Blankenhoeve een lunch hebben gebruikt. Na de lunch werd via allerlei binnenweggetjes koers gezet richting HD-Point Drachten. Daar is nog een drankje genuttigd waarna een ieder huiswaarts keerde.

Het eerste rallyweekend van het jaar ging weer naar onze Belgische vrienden Friends on Wheels voor de traditionele BIG5. Vrijdagmiddag 25 april vertrek richting Antwerpen. Behoorlijk wat fileleed onderweg maar gelukkig niet zoals vorig jaar een politiecontrole. Zaterdagmorgen vroeg vertrek bij de HD dealer in Zwijndrecht (B) en wederom een fantastische 555 kilometer gereden. Bij aankomst de felbeegeerde pin in ontvangst genomen en daarna met elkaar een lekker biertje drinken in Antwerpen. Zondagmorgen niet te vroeg opgestaan om daarna lekker relaxed naar onze provincies terug te cruisen.

Op 4 mei staat de Memorial ride out op het programma, Dick Ketting is de leading man deze dag. Met negentien Harley’s over de Afsluitdijk richting Alkmaar. Bij aankomst een lekker bakkie koffie en toen een gedeelte van de Stelling van Amsterdam gereden. Strak blauwe lucht en een lekker zonnetje vergezellen ons via allerlei dijkweggetjes door Noord Holland. Weer eens wat anders dan onze eigen provincies. Top dag met een mooie ride out, we zijn op tijd thuis voor de Dodenherdenking.

Zondag 18 mei hebben we een fotoshoot gedaan met onze Harley’s. Kees had de regie in handen en dat heeft hij geweten. Zweten, want onder werkelijk prachtige weersomstandigheden hebben zevenendertig members met achtentwintig motoren zich laten vereeuwigen op de gevoelige plaat. Fotografen Jan, Kim, Bob en Sietske hebben een prachtig resultaat afgeleverd. Zowel bij het haventje in Laaksum als bij het Woudagemaal in Lemmer zijn prachtige foto’s gemaakt. Foto’s vanuit de lucht genomen met de drone van Bob en rijdend met je Harley (velen zonder helm) achter het aanhangwagentje van Ed, met daarin vastgesnoerd onze webmaster Jan, het was een hele happening. Zelfs de geur van verbrand rubber kon de mannen niet van hun stuk brengen.

Een activiteit die zeker voor herhaling vatbaar is.

Het tweede rallyweekend van het jaar ging naar het Corridor Chapter die de Brabant Bike rally organiseerde en tevens haar 10 jarig bestaan vierde. Vrijdagmiddag 23 mei vertrek vanuit Wolvega met een camper en diverse Harley’s. Aangekomen in Zandoerle bij camping ’t Denneke werden we warm welkom geheten door de diverse Corridor members. Het is weer een mooi weekend geweest. Lekker biertje drinken, goede live band, ride out op zaterdag en een prima barbeque.Op naar de volgende editie.

Ride out op zondag 1 juni met Jitse als kopman en voor de laatse keer op zijn zo herkenbare gele Road King. De rit ging naar het kleine plaatsje Rome gelegen in de Achterhoek. Wc borstel mee voor het inzegenen van het motorseizoen. Niet lang na deze ride out ruilt Jitse zijn Road King in voor een Triumph en zegt zijn lidmaatschap bij ons chapter op.

Het derde rallyweekend staat in het teken van de HOG Benelux Rally XXL en wordt gehouden in het Luxemburgse Larochette. Geen onbekende bestemming voor de vaste deelnemers van de Benelux Rally. Vertrek vrijdag 6 juni vanuit Wolvega. De rally bestaat niet uit drie maar vier dagen, dit i.v.m. tweede pinksterdag. Met twee campers, diverse Harley’s en dertien members hebben we een prachtig weekend beleefd. Tropische weersomstandigheden zorgden ervoor dat menig biertje werd genuttigd. De grande parade met duizend Harley’s naar de stad Luxemburg was een bezienswaardigheid op zich en een belevenis om mee te maken. Maandag 9 juni weer richting Nederland waar we halverwege de reis op snaren bij een zware onweersbui langs reden. Wederom een top weekend.

Een dag terug vanuit Luxemburg en dan woensdag 11 juni alweer vertrek voor het vierde rallyweekend. Dit keer een bijzondere; de Noorse HOG rally wordt bezocht. Deze wordt gehouden in Halden en georganiseerd door het Østfold chapter. Met acht members en evenveel Harley’s is het een fantastiche happening geworden. Met de boot de oversteek naar het Zweedse Göteborg. Overnachten doen we op camping Frederikstad waar we een mooi bivak opzetten. De rally is goed georganiseerd en onze Noorse vrienden zijn vriendelijk en gemoedelijk. De omgeving is prachtig om in rond te rijden, wat we dan ook veel doen. Het weer is prima met elke dag heerlijk de zon, regen hebben we niet gehad. Dinsdag 17 juni zijn we weer terug in Drachten met een motortas vol herinneringen.

Zondag 22 juni hebben we onder begeleiding van Anne Jan de Alvestêderoute voorgereden. Met een lichte hapering in het begin werd een mooie route gereden. De diverse stempelposten werden bezocht en alles werd accoord bevonden voor het weekend.

Alweer het vijfde rallyweekend van het jaar en wel ons eigen Alvestêdewykein. Van 27 t/m 29 juni waren we te gast op onze nieuwe locatie camping De Jerden in Sloten. Een mooie camping gelegen aan het Slotermeer. Donderdag werd al rustig begonnen met de opbouw en ’s avonds met diverse members de dag afgesloten met een gezellig samenzijn. Vrijdag de puntjes op de i gezet en vanaf drie uur in de middag arriveerden de eerste gasten. In de namiddag hebben diverse mensen van de mogelijkheid gebruik gemaakt om te gaan skûtsjesilen. De ondergaande zon op het Slotermeer, het was een prachtig gezicht. In de avonduren een DJ in the house en voetjes van de vloer. Zaterdagmorgen vroeg op voor de Alvestêderoute met een lengte van 280 kilometer. Bij terugkomst werd elke deelnemer gezegend en kon de felbeerde pin worden opgehaald na het inleveren van de volle stempelkaart. De BBQ was geregeld door slagerij van der Molen en was van een hoog niveau. Zaterdagavond was rockband van Lunteren uitgenodigd voor een goed stukje muziek. Met dank aan campingeigenaren Yvonne, Gerardus en Wouter is het een groot succes geworden. Op naar de 9e editie op dezelfde locatie.

Zondag 13 juli stond er een ride out op het programma. De weersvoorspelling voor deze dag was zo slecht dat we op voorhand hebben besloten om deze te cancelen.

Rim en Gerard hadden zondag 10 augustus een ride out uitgezet met als eindbestemming Harleydag Oosterwolde. De ride out was lekker om te rijden maar Oosterwolde viel tegen. Dit kwam met name door de onplezierige sfeer die er heerste omdat er veel MC’s rondliepen. Zoals het nu lijkt gaan we deze Harleydag niet meer koppelen aan een ride out.

Zaterdag 16 augustus meegereden met een ride out die werd georganiseerd door Mc AMCO uit het Groningse Niekerk. Vertrekpunt bij Wilma die de koffie klaar had staan. Mooie ride out door de Groninger en Friese provincie.

Het Lakes weekend dat zou worden gehouden van 22 t/m 24 augustus in Zeeland is helaas niet doorgegaan. De leading man kreeg de organisatie niet rond.

Met elkaar naar Medemblik waar de Harley Harbour Day wordt gehouden. Over de Afsluitdijk en vanaf daar binnendoor via landelijke weggetjes. Bij aankomst hartelijke ontvangst door de organisatie en Martin. Gezellige ambiance aan de haven. Volgend jaar weer.

Zondag 14 september werd de ride out gereden die stond gepland op 13 juli en toen niet doorging i.v.m. de slechte weersverwachting. Reinier had deze ride uitgezet en had er een mooie route van gemaakt. Stuk snelweg richting Zwolle en toen de binnendijkjes op richting Zalk. Onderweg met elkaar geluncht en via de polder weer naar huis.

Het weekend van 27 en 28 september stond wederom in het teken van de Open House dagen van onze sponsoring dealer HD-Point. Twee gezellige dagen met mooi weer. Demo’s rijden en natuurlijk het befaamde hamburgtje scoren. Veel aanloop en je sociale contacten aanhalen. In hetzelfde weekend hebben we op de zondag de ASRO gereden die zoals elk jaar door Anne Jan was uitgezet. Een mooi weekend waar we tevreden op terug kijken.

Ook dit jaar weer de Snertrit en wel op zondag 12 oktober. Negentien Harley’s vertrekken in een mistig landschap, iets later breekt een waterig zonnetje door en wordt er lekker doorgereden. Bij terugkomst in Grootegast schuiven nog enkele members aan om te genieten van een goed bord snert met spek, worst en roggebrood. Uitbater Sven van Grandcafe de Klap had het weer prima voor elkaar.

Dan de langste ride out van dit jaar gereden op zondag 16 oktober. Gerwin en Ed hebben de Vier Provinciën ride out uitgezet onder het motto “Ride hard or stay home!”. Vertrek vanuit Donkerbroek met negentien Harley’s en de gang zat er gelijk goed in. Tussenstop in Ter Apel waar een lunch werd genuttigd. Het was wel even schrikken voor de aanwezige gasten toen we binnen kwamen. In de namiddag nog een korte stop bij Ommen waar motorcafe Calluna is gehuisvest. Rond half zes waren we terug in Donkerbroek en het was inmiddels donker geworden. Super ride out en we kijken alweer uit naar de volgende.

Vrijdagavond 31 oktober tweede chapteravond van dit jaar weer met elkaar gebowld in de Grote Keizer te Leeuwarden. Karten stond op het programma maar dat bleek toch te kostbaar, gaan we opnieuw bekijken. Doet niets af aan het feit dat ook nu het bowlen erg gezellig was. Zesentwintig members streden om de hoogste eer en Bas bleek de meest constante speler. Nog een gezellige nazit gedaan en voldaan naar huis.

Zaterdag 15 november de Stamppot ride out gereden, dit was de veertiende(!!)editie en tevens de laatste ride out van het seizoen. Roeli en Marcel hadden de organisatie van deze dag op zich genomen. Helaas lukte het Marcel niet om op tijd aanwezig te zijn i.v.m. zijn werk maar hij was wel in de namiddag van de partij.

Verzamelen/vertrek bij Cecilia en Dick in Sneek waar voor vertrek een kop koffie met appelgebak werd genuttigd. Ondanks de herfstachtige omstandigheden op de weg zoals regen en wind, en modder en blad op de weg, was het goed te doen. Rustig en geconcentreerd rijdend waren we om half twee weer terug in Sneek. Met zevenendertig members genoten we van het voortreffelijke stamppotbuffet.

Vrijdagavond 28 november de derde chapteravond van het jaar, deze werd gehouden bij onze sponsoring dealer HD-Point. Als gastspreker was uitgenodigd Sjaak Lucassen, motorman in hart en nieren, met bijzondere verhalen. Vijf jaar lang is hij van huis geweest en heeft 250.000 kilometer gereden.

We begonnen deze avond om half acht en half twaalf rondde Sjaak zijn verhaal af. De ene na de andere anekdote kwam voorbij, ondersteund door film- en fotomateriaal. Op zijn Yamaha R1, die Sjaak overigens bij zich had, heeft hij vijfenzeventig landen bezocht. Wie wil dit niet maar dan natuurlijk wel op een Harley. Boeiende avond waar we met veel plezier op terug kijken.

In het weekend van 5 t/m 7 december zijn we met twaalf members naar de custom bikeshow in het Duitse Bad Salzuflen geweest. Vertrek op vrijdagmiddag vanuit Drachten met twee auto’s en bij Donkerbroek een derde auto. In Duitsland een hotel geboekt waarbij we bij aankomst lekker hebben gegeten en een biertje hebben gedaan. Zaterdagmorgen vroeg op en richting de custom bikeshow. Het is een groots opgezette beurs verdeeld over diverse hallen met een totaal oppervlakte van 25.000 vierkante meter. Meer dan achthonderd ingrijpend verbouwde motoren, je kwam ogen en oren tekort. Aan het einde van de middag weer naar huis. Dat was nog wel even uitkijken i.v.m. gladheid en dikke mist. Om zeven uur weer in Drachten.

Zondag 14 december met een dikke twintig members richting de haven van Schiedam. Daar lag afgemeerd één van de grootste boten van de wereld die is gespecialiseerd in het leggen van kabels in de bodem van de oceaan. Ons member Albert werkt op deze boot en is daar werkzaam als crane supervisor. Samen met kapitein Kees hebben zij gezorgd voor een onvergetelijke dag. Rondleiding van brug tot machinekamer en een uitgebreide lunch. Top dag.

Het bestuur wil een ieder die zich in het jaar heeft ingezet voor ons chapter heel hartelijk bedanken. Jullie zorgden er met elkaar voor dat het een bijzonder succesvol jaar is geweest.

Zoals jullie allemaal weten wordt er veel, zoal niet alles, gepubliceerd via onze site. Je vindt daar verslagen en foto’s van de activiteiten, de agenda voor de komende tijd en allerlei andere leuke dingen om te zien en te weten. Jan Bensliman als webmaster en Kees als onze editor up-daten deze site regelmatig. Het ziet er mooi en strak uit en we kunnen trots zijn op onze site. Onze complimenten daarvoor.

Ook Cecilia en Dick willen wij bedanken voor hun gastvrijheid van het afgelopen jaar. Altijd kunnen we bij hen terecht. Is het een vergadering of ride out, het maakt allemaal niets uit, altijd een hartelijke ontvangst. Ook het nieuwe jaar hopen we vaak bij jullie in Sneek te komen. Bedankt!

Last but not least willen wij onze sponsoring dealer Freerk bedanken. Ook dit jaar hebben we nooit tevergeefs een beroep op hem gedaan. Gastvrij, de deur stond altijd voor ons open.

Bestuurvergaderingen op de donderdagavonden met de cullinaire chinese maaltijd als hoogtepunt.

Wij zijn hartstikke blij met jou als dealer. Dank daarvoor.

Het was een druk jaar met veel activiteiten. Veel kilometers met elkaar gemaakt. Het belangrijkste is toch wel dat we na elke weekendrally of ride out weer veilig thuis kwamen. Ik spreek de wens uit dat het komende jaar net zo zal verlopen als dit jaar.

Jantinus Meints
Director Lakes Chapter Holland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.