The Big Five 2013
The Big Five 2013

The Big 5 27 April 2013 

Friends on Wheels Antwerp

26 april 2013
Vrijdagmiddag vertrokken we uit Joure, met 11 motoren en 16 deelnemers . Het regende weliswaar maar dat mocht de pret niet drukken; op naar Meerkerk. Daar stonden Ares, Marda en Willem al op ons te wachten. Nog even genieten van koffie met appelgebak , maar dan toch echt op naar Antwerpen.
We waren nog maar net op weg, toen de politie ons aanhield: zonder noodzaak passinglights aan mag niet. Sommigen voerden rode richtingaanwijzers voor en ook dat mocht niet ! ;). Er werden geen bekeuringen uitgedeeld, alleen maar waarschuwingen.

Rode richtingaanwijzers voor dat mocht niet.
Rode richtingaanwijzers voor dat mocht niet.

Verschillende agenten lieten zich graag fotograferen bij de Harley’s. En een zendmast kan wel degelijk invloed hebben op het alarmsysteem van de motor, zo heeft Sipke ervaren! Zonder ongelukken kwamen we in Antwerpen aan, even opfrissen en daarna tijd om met z’n allen te gaan eten. Dit was erg gezellig en lekker. Na het diner naar het verenigingsgebouw van Friends on Wheels. Redelijk op tijd terug naar het hotel, want de volgende ochtend werden we om half 7 aan het ontbijt verwacht.

27 april 2013
Na een goed ontbijt op weg naar de lokale Harley-dealer en de start van de BIG 5. Iedereen haalde zijn of haar stempelboekje en om een uur of 8 gingen we van start. Het was zonnig, maar wel koud.
Door een heel mooi gebied, langs de oude Schelde, over prachtige, bochtige weggetjes naar de eerste stempelpost. Even een kleine pauze en weer door naar de volgende. Nu door het grootste merengebied van België, Eau d’Heure (provincie Namen en deels in Henegouwen). Na het halen van het benodigde stempel verder naar de derde stempelpost. De route ging door het Land van Durbuy: een streek van duizend-en-één genoegens , op de grens van de Condroz, de Famenne en de Ardennen! Echt een prachtige omgeving. Na een heerlijke lunch vervolgden we onze weg door dit prachtige gebied. Bij de vierde stempelpost was de pauze wat langer en konden we een broodje met worst en een blikje frisdrank halen. Op naar de vijfde stempelpost. Nu ging de tocht door natuurgebieden als de Kloosterbeemden en het Vierkensbroek; heuvelachtig en met mooie vergezichten. En kwamen we aan in Scherpenheuvel, de zevenhoekige stad, een bekend bedevaartsoord! Hier kregen we stempel nummer 5 en vervolgden we onze weg door mooie delen van de provincie Vlaams-Brabant, richting eindpunt! Tegen 21.00 uur arriveerden we in Antwerpen bij het Kerkschip Sint-Jozef. Hier kregen we onze felbegeerde pin!!! Wat bleek: als Lakes Chapter waren we het chapter met de grootste vertegenwoordiging. Hiervoor werd ons een heerlijk Belgisch biertje overhandigt. Volgend jaar dus weer! Het was een hele lange tocht, maar erg mooi!! Na een goed volbrachte tocht was het heerlijk eten en drinken! De stemming zat er goed in. En dan ……. een welverdiende nachtrust.

28 april 2013
De laatste dag, tijd om naar huis te gaan. Na alweer een prima ontbijt was het inpakken, nog even met z’n allen, in het zonnetje, op de foto en daarna op weg naar huis.
Bij de eerste stop in Meerkerk namen we afscheid van Willem, Ares en Marda. Tussen Almere en Lelystad, bij het Hajé restaurant, bleven Sipke en ik achter op de parkeerplaats, in afwachting van de ANWB Pech-hulp. Na anderhalf uur konden ook wij naar huis. Al met al was het een geweldig mooi weekend!
Dank aan onze voortreffelijke voorrijder Jantinus!!

Anny van der Pal

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.