Snertrit >> De foto’s

Snertrit
Gejaagd door de wind

Zondag 13 oktober is de snertrit weer verreden. Terwijl het in grote delen van Nederland hoosde van de regen met een code oranje, bleef het in het grootste gedeelte van het Noorden droog, sterker nog, we hebben het zonnetje gezien!
Rond tien uur in de ochtend verzamelden de eerste rijders zich in Grootegast bij “Grand café de Klap”. Na het nuttigen van appelgebak met slagroom en een lekker bakkie koffie werd om elf uur vertrokken voor een twee uur durende rit door het Grunninger landschap. Tweeëntwintig motoren in een lang lint over kleine weggetjes, het blijft een fantastisch gezicht!

Via plaatsjes als Enumatil, Dorkwerd, Eenrum, Adorp, Den Andel, Saaksum, Visvliet en de Bombay reden we weer richting Grootegast. De harde wind maakte het niet altijd aangenaam maar het bleef gelukkig droog.
Bij terugkomst in Grootegast waren er nog een paar members bij gekomen zodat we om half twee met eenenveertig personen begonnen om de zestien liter snert te verorberen, wat ook bijna lukte.
Ook dit jaar was de snert weer van prima kwaliteit en kon de lepel, zoals het hoort, er recht op in blijven staan en was de plaatselijke kok dik tevreden met de complimenten die hij kreeg.
We kunnen terug kijken op een mooie ride out en een gezellig samenzijn met elkaar.

groeten, Jantinus Meints

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.