Op 2 juni is het dan zover, met z’n allen vieren we ons 15 jarig bestaan want opgericht in 1998. Het belooft een prachtige dag te worden met grandioos motorweer. Dat is welkom want er staat een heel stevige ride out op het programma!

’s Morgens vroeg zijn het bestuur en de vrijwilligers al aanwezig bij HD Point om één en ander feestelijk aan te kleden en de tenten op te zetten. Dit heeft nogal wat voeten in de aarde, meerdere kapiteins op één schip is hetzelfde als meerdere road captains die tenten gaan opzetten….! Het resulteert in veel heen en weer geschuif en gedraai met die tenten. Het resultaat mag er echter zijn, het ziet er allemaal héél goed uit!

Lakes Chapter Holland
Lakes Chapter Holland

Zo rond een uur of tien arriveren de eerste members die zich hebben opgegeven om dit feestje mee te maken. De parkeerplaats loopt gestaag vol met blinkend spul, de motoren zijn extra gepoetst voor deze gelegenheid. Er wordt koffie met gebak gepresenteerd, men heeft er duidelijk zin in. Na het maken van een groepsfoto (zie foto’s), instructies van Anne Jan en Ares, allen vanaf een hoge trap, klimmen we op de Harleys om aan onze ride out te beginnen.

Anne Jan rijdt ons voor en we gaan direct de snelweg op richting het westen. “Zeker even een leuk gebied opzoeken en dan daar de snelweg af” denkt men. Maar we rijden maar door en door op die A7.

Roadking !
Roadking !

Zelfs is er zoveel tijd om van alle motoren vanuit een auto op de tweede baan mooie actiefoto’s te maken, zie enkele voorbeelden bij de foto’s! Wat blijkt, linea recta rijden we naar een Solex verhuurbedrijf in Harich. Teneinde ons Harley-meisjes en -jongens wat nederigheid bij te brengen en een Harley-Davidson wat in perspectief te plaatsen is besloten dat we van de Harley stappen en op een Solex klimmen om de ride out een extra dimensie te geven! Na de lunch krijgen we uitleg van de uitbater en kunnen we starten. De techniek van deze apparaten is verbluffend, maar velen van ons krijgen met moeite de eencilinder aan de praat. Hier en daar een duwtje doet echter wonderen, hoestend komen de Solexen tot leven. De verschillen in topsnelheid zijn enorm, in het midden blijft of dit aan de berijder of aan de Solex ligt, bij Harleys heb je dat immers ook! Plat over het stuur wil helpen, de choke uitzetten ook, meetrappen zeker! De boeren en buitenlui in Gaasterland kijken verbaasd naar dit Harley geweld en stoten elkaar aan alsof ze zeggen willen: die zijn niet helemaal lekker! Zoveel leer, patches, pins, etc op een Solex, bizar! Om heel eerlijk te zijn, het ziet er ook een beetje bijzonder uit zullen we maar zeggen! Na een anderhalf uur is iedereen weer terug in Harich en gaat een ieder op eigen gelegenheid terug naar Drachten, al of niet via huis om zich in avondkledij te hullen.

Lakes Chapter Holland bestaat 15 jaar.
Super dag, super feest. Lakes Chapter Holland bestaat 15 jaar.

In Drachten heeft de band intussen zijn plekje gezocht en heeft Mien de Amerikaanse barbecue klaargezet. In het heerlijke zonnetje, en dat het zonnig was op de Solex kan je van sommige rode gezichten aflezen, wordt genoten van een biertje, cola of anderszins. De politieauto staat waakzaam voor de deur. Men laat zich de beenham, hamburgers, hot dogs en dergelijke smaken en zo langzamerhand komen de eerste dansende members op de vloer. Na een toespraak van Freerk en Jantinus wordt een spannende verloting verricht. Er worden grote prijzen verloot maar ik blijf zeggen: het riekte naar de misdaad. De mooie prijzen kwamen verdacht terecht, neem nou die doos voor Sipke of de mok voor Freerk! Peter zie je de volgende keer met een HD rugtas op zijn Road King. Jantinus vraagt nog aandacht voor ons Alvestêdewykein een verzoekt ieder zich op te geven omdat we willen weten hoeveel mensen er komen en we toch heel veel members verwachten op hun eigen weekend! “Komt allen is de boodschap!!!”

Langzamerhand vertrekken er motoren omdat members van ver weg zijn gekomen om dit mee te kunnen maken, zij “moeten”nog even. Moe als men is natuurlijk van de Solex ride out, want dat is werken op zo’n machine, wensen we een ieder een goede en veilige thuisreis. Zo komt er een eind aan deze prachtige feestdag, er zal nog veel over gepraat worden, een Harley beheersen is één, een Solex beheersen, dat is iets heel anders!!

Met vriendelijke groet,
Kees de Vries

no images were found

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.