Het is weer voorbij het Elfstedenweekend van het Lakeschapter. Op vrijdag heerst er meteen al een gemoedelijke sfeer van kameraden die elkaar weer ontmoeten. Een troubadour zorgt voor de muzikale omlijsting en een frietkar zorgt ervoor dat de hongerige magen gestild kunnen worden. Een brandende houtkorf zorgt voor warmte als de zon is ondergegaan.

Dit jaar voor het eerst vond het elfstedenweekend plaats in Drachten, de plek waar onze sponsoring dealer HD-point naar toe is verhuisd. Dat betekende dat begin en eindpunt anders was dan andere jaren, en er dus ook een andere route werd gereden. Op zaterdag vertrokken zo’n 110 motoren voor deze ‘tocht der tochten’. Op het eindpunt, bij HD-point, viel de felbegeerde pin te ‘verdienen’ bij het tonen van een volle stempelkaart. Voor degene die alle zes de keren de rit hebben gereden, kregen dit jaar de pin van de stad ‘Hindeloopen’ of Hylpen zoals het in het Fries heet.

’s Avonds was er een uitgebreide BBQ met een in de oven gebakken speenvarken. Het optreden van PRB-experience ging helaas niet door. De auto met de drie rockende meiden was betrokken bij een ongeval vlakbij de camping. (zie http://www.hvnieuws.nl/index.php?action=1&id=7423 ).
Na onderzoek in het ziekenhuis konden ze gelukkig allemaal diezelfde avond nog met een taxi huiswaarts keren. Inmiddels hebben we contact met ze gehad en bloemen gestuurd. Ze baalden verschrikkelijk dat ze niet konden optreden, en dat kenmerkt wel de ware rocker. We hopen ze volgend jaar te mogen zien (en vooral horen) optreden bij het volgende elfstedenweekend.
Gelukkig bleven we zaterdagavond niet van muziek verstoken. De ‘huisband’ van de camping met een drummer uit het publiek gaf een puike show weg.

Zondagmorgen werd er stevig ontbeten en vertrok onder een stralende zon iedereen weer huiswaarts. Het was weer een ‘ouderwets’ goed motorweekend. Goede muziek, lekker eten, een gastvrije camping, mooi weer, een prachtige rit, maar bovenal echte echte motorliefhebbers, met de Harley als gezamenlijke passie.

 De eerste foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.