Op donderdag  7 juni 2012, omstreeks 08.00 uur vertrokken 5 chapterleden op de motor voor het “Tentjesweekend” vanuit Marum. De dinsdagavond daarvoor waren de mannen al bij elkaar geweest om de richting van de reis te bepalen. Het weer in heel Europa leek bijzonder slecht te worden, dus het maken van de juiste keuze was niet echt gemakkelijk. Uiteindelijk werd gekozen voor Noord Duitsland omdat daar, tussen de buien door, nog wat zon te verwachten was.

De route ging, overigens met droog weer, over de A7/E22 via Bad-Nieuweschans Oldenburger, Bremen naar Hamburg. Daar ging de route, in de file, oostelijk langs Hamburg via de brug over de Elbe richting Travemunde. Daar verlieten ze de autobahn en zochten ze de oostzeekust op. Op een camping tegen het strand van de Oostzee zetten ze de tenten op. Na een theetje ontdekten ze, dat je in Duitsland goed voor een redelijke prijs, ruim kunt eten. Na een strandwandeling en een biertje konden ze goed slapen. De volgende ochtend braken ze het kamp op en nadat alles op de motor geknoopt was konden ze in de campingkantine lekker ontbijten. Ondertussen ging het stevig regenen. De reis werd vervolgd via Wismar, Rostock naar Stralsund waar ze het bekende schiereiland Rgen links lieten liggen. Onderweg dachten ze nog een motormuseum te kunnen bezoeken maar de eigenaar had alles kort geleden van de hand gedaan. Halverwege de middag arriveerden ze in Usedom, alwaar een groot openluchtmuseum gevestigd is op de plaats waar in de tweede wereldoorlog de bekende V1 en V2 raketten gefabriceerd werden en waar nog  van deze monsters opgesteld staan. Na wat foto’s gemaakt te hebben zochten de mannen een camping, die ze vonden aan het strand in de duinen van Ahlbeck. Inmiddels was het prachtig weer geworden en konden ze de hele avond in een T-shirtje doorbrengen. Alweer vriendelijke mensen die reizigers een mooi plaatsje in het bos toebedeelden. Ook daar hebben ze lekker kunnen eten, in zee kunnen zwemmen, gewandeld en een biertje gedronken. De volgende morgen hebben ze op de camping voor een habbekrats een fantastisch ontbijt genoten. De reis ging verder in oostelijke richting via de grensovergang van Swinoujscie Polen in over de E65 via Golaniow naar Szczecin. Daar verlieten ze de autobanh weer om over kleine weggetjes in westelijke richting te reizen. De weg langs de Oostzee kust is mooi, maar het land van Meckelenburg-Vorpommeren is geweldig. Mooie slingerwegen over heuvels en door dalen. Je kunt daar nog de schoonheid van het vooroorlogse Duitsland ervaren. In westelijke richting gereden langs plaatsen als Ravensbruck, (bekend van het vrouwen concentratiekamp) Ludwigslust en Hagennow, kwamen ze nog door een mooi merengebied. Het laatste kamp werd opgeslagen op een ADAC camping langs de Elbe. Daar zagen ze, na gegeten te hebben in een Turks restaurant, in de kantine van de camping de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Denemarken. Helaas verloor Nederland. Het Duitse elftal dat daarna tegen Portugal speelde won wel tot genoegen van de Duitse campinggasten. Gezellig was het wel, ouderwets met bier en chips redetwistend met de Duitsers voetbal kijken.  Deze camping had niet de gelegenheid om voor een ontbijt aan te schuiven, maar toen ze vroegen of ze broodjes voor de volgende ochtend konden bestellen, bood de campingbazin de mannen aan voor een ontbijt te willen zorgen. Daar gingen ze graag op in.

Om 8 uur stond er een uitgebreid ontbijt voor hen klaar voor 5 euro pp. Van deze Duitse gastvrijheid kunnen velen in de toeristen sector wat leren. De thuisreis, het was alweer zondag 10 juni geworden, ging verder westwaarts over de Lununburgerheide, onder Bremen door, langs via Papenburg om bij Bourtange de grens over te steken. Weer thuis aangekomen hebben de mannen met de achtergebleven vrouwen nog van een lekkere maaltijd genoten.

Op een enkel buitje na hebben ze het hele weekend prachtig weer gehad. De deelnemers kwamen tot de conclusie dat het tentjesweekend voor herhaling vatbaar is. Ze hadden bij thuiskomst in vier dagen wel 2400 km op de teller gereden. En dat was waar ze voor gingen; motorrijden.