Friends on Wheels Antwerp ‘De BIG 5’

In het weekend van 27 t/m 29 april organiseerde het chapter Friends on Wheels Antwerp de BIG 5. Op vrijdag 27 april vertrokken we met 20 personen en 14 motoren richting Antwerpen. Bij aankomst in het hotel snel even opfrissen en dan een lekker biertje met een warme hap.
In de avond nog even naar het honk van onze Belgische vrienden waar we hartelijk werden begroet.

De zaterdagmorgen op tijd uit de veren want er stond ons een rit van 555 km te wachten.  Het weer zat ons op dat moment niet erg mee. Een miezerige regen daalde vanuit de lucht op ons neer en helaas moest op dat moment de regenkleding aan.

Na het inschrijven en de 1e notebook te hebben ontvangen vertrokken we bij de plaatselijke Harleydealer België in. Er hadden zich voor deze dag 463 rijders gemeld.  Door het erg slechte weer in het westen van België zijn er maar 310 gestart. Het feit dat de route richting het oosten ging kon halverwege de morgen de regenkleding weer in de koffer en liep de temperatuur op naar ongeveer 20 graden. Een onverwachte meevaller want het zou volgens de voorspelling de slechtste dag van de week worden. Het was een mooie rit met diverse bezienswaardigheden onderweg.
Na een lange dag zonder incidenten kwamen we in de avond rond een uur of half 10 weer in het donker in Antwerpen aan.

Na het in ontvangst nemen van de pin en het traditionele bordje stoofvlees met patattekes namen we afscheid van onze Belgische vrienden. In het hotel met elkaar nog een lekker pintje gedronken om het Belgische stof uit de monden te spoelen. Zondagmorgen weer richting Nederland. Bij Meerkerk nog een bakkie koffie en afscheid van elkaar genomen. We kunnen terug zien op een top weekend.

Volgend jaar zal voor de 3e keer deze ride out worden georganiseerd en kijken er nu al naar uit.

Anne Jan, Wilma, Ares, Roeli, Bart, Suzan, Bas, Kees, Tilly, Jan, Elsien, Rim, Jeannet, Gerwin, Elien, Ed, Jose, Dick en Marcel bedankt voor een fantastisch weekend.

Jantinus Meints