Zoals het de maand oktober betracht, qua wisselvalligheid t.a.v. weer, altijd onduidelijk en nooit zeker wat het zal worden. Weeronline en buienradar dagelijks bekeken en maar hopen dat er kon worden gereden.

Snertrit 2012
Snertrit 2012

Op de bewuste zondagmorgen zag het er niet optimaal uit. Koud en diverse buien over de noordelijke provincies. Rond tien uur aanwezig bij De Klap waar de koffie al klaar stond. Langzaam druppelden de eerste members binnen. Rijdend  vanuit het Friese met een nat pak want daar had het inmiddels behoorlijk geregend.

Vanuit Drenthe was het redelijk en kwam men droog aan. Lekker bakkie koffie en appeltaart voor de inwendige mens en zowaar begon rond een uur of elf de zon te schijnen. Wel een waterig zonnetje, maar toch. Net na kwart over elf vertrokken we met negentien! motoren om richting het Grunniger land te rijden.

Café de Klap
Café de Klap

Via mooie binnenwegen reden we richting het hoge noorden om onder de dijk bij het plaatsje Kruisweg weer terug te zakken naar de bewoonde wereld. Bij Aduard besloot de reisleider om de route te verlaten want de soms aanwezige zon had plaats gemaakt voor een dreigende regenlucht.

Er werd in gestrekte draf koers gezet naar Grootegast waar na aankomst diverse members werden begroet die niet meereden, maar wel aanschoven voor een lekker bordje snert.

We waren nog maar net binnen of de regen kwam met bakken uit de lucht en het inkorten van de route bleek een juiste keuze.  In totaal hebben achtendertig members, in een super gezellige entourage, genoten van snert, rookworst en roggebrood met spek.

Ook dit jaar werd de snert weer gemaakt met ingrediënten uit eigen tuin en zal de kokkin met een dikke bos bloemen worden beloond. Met goed gevulde magen ging een ieder huiswaarts waar helaas wel de regenpakken uit de koffers moesten.

De Foto’s >>