Two wheels for life ride out

Eindelijk is het weer zover, na een paar regenachtige weken schijnt eindelijk de zon en gaan we weer met LCH op avontuur!!
Het startpunt was deze keer vanuit Cafe de Biecht de thuiskroeg van Joop en mij. Ondanks het vroege tijdstip kwamen de eerste enthousiaste leden al ruim op tijd aan, dus snel koffie zetten zodat we nog even konden relaxen voordat we op pad gingen. De tuin voor “De Biecht” stroomde vol met bekende gezichten die zich de koffie en de home made appeltaart van Joop lieten smaken.

Onze voorzitter Pieter Douma nam het woord en vertelde over het goede doel dat aan deze rit verbonden is: Two Wheels for Life, een organisatie die zorgt voor het transport van o.a. medicijnen (waaronder vaccinaties), onderwijs en ondersteuning van artsen in Afrikaanse landen. Ze doen dit op motoren. Nu met de corona pandemie zijn de motoren van enorm groot belang voor de distributie van de vaccins.

Onze leden werden direct heel enthousiast en deden allemaal een duit in het spreekwoordelijke zakje waardoor er een mooi bedrag is op gehaald. Te weten € 235,95!!!

Na deze gulle giften werd het tijd om de motoren te starten en op weg te gaan.

Mijn hemel wat is Nederland toch mooi! Brede velden, weilanden, water, de mooiste kleine dorpjes en de prachtige Weerribben.

Omdat we nog wat tijd overhadden (voordat we gingen lunchen) en het zonnetje zo vrolijk scheen besloot Joop een extra pauze in te lassen voor een fotomomentje op de parkeerplaats bij ’t Belterwijde.

Na een lekkere lunch met soep, luxe broodje en een drankje zijn we met onze goed gevulde magen en voor sommigen een wat gekleurder hoofd door het zonnetje weer op pad gegaan voor het laatste deel van deze prachtige rit.

Onderweg is maar weer eens gebleken hoe belangrijk en hoe goed ons wegzet systeem werkt. Door pech met de motor van 1 van onze deelnemers bleef hij samen met 1 van de achterrijders achter. Iets later konden zij toch weer aansluiten.
In Heerenveen hebben we de complimenten voor de mooie rit in ontvangst genomen en hebben een aantal van ons nog wat na zitten kletsen en de dag afgesloten met een lekker verfrissend drankje of koffie.

Ik wil onze wegzetter Dinant van Duren en onze achterrijder Gerrit van Overwijk bedanken voor hun bijdrage, we kunnen altijd van jullie op aan! Dank jullie wel mannen!
Eric Huitema en Joop Lokker dank jullie wel voor het maken van deze mooie rit en de goed verzorgde lunch!
En alle overige deelnemers dank voor het enthousiasme, de gezelligheid en de donaties aan Two Wheels for Life.

 

 

Lieve groetjes en tot snel!

Anne-Rose
Anne-Rose