Stamppotrit 2022

Het is dat de stamppotten dampend in de schalen voor ons klaarstonden bij Café rest. Overwijk in het pittoreske Tijnje beste lezers. Niets anders wees op het feit dat we met een dergelijke rit bezig waren.

Gezien de weersomstandigheden had een “frisse rauwkostrit” een toepasselijker naam geweest. Het leer had vandaag plaats kunnen maken voor een korte broek en Hawaiishirt. Ietwat overdreven natuurlijk beste lezers. Preventieve kleding is altijd vereist rijdend op de stalen ros. Maar het moet gezegd worden; als “Global warming” inhoud dat we tot de kerstdagen dit soort ritten kunnen rijden zeg ik op mijn beurt; laat maar komen.

Alle gekheid op een stokje, niemand had voorzien dat we ooit nog eens de stamppotrit onder deze bijna zomerse omstandigheden zouden rijden. Het was een prachtige rit.

Organisatoren Marcel en Roeli hadden weer een prachtige rit voorbereid. Vanaf ons koffieadres “De Hof van de Koning” reden we richting Nijeholtpade, Oldeholtpade en De Hoeve. Prachtig binnenwegen door glooiende landerijen volop in het najaarszonnetje. De herfstkleuren streelden onze pupillen en de rossen snorden als nooit tevoren. Het zijn van die zondagen die je vooraf niet kunt arrangeren. De natuur bepaald dit voor ons. Nou, mag vaker hoor. Via Oldemarkt, Paasloo en De Pol reden we door de bossen van Eese. Menig wandelaar en fietser was er kort gebroekt op uit gegaan. Via Wilhelminaoord en Vledderveen doorkruisten we de bossen van Doldersum en Boschoord. We vervolgden de rit via Boijl en Elsloo. We reden langs motorcrosscircuit “De Prikkedaam” richting Jubbega en Gorredijk. Na al met al zo’n 100 km. rijplezier deden we ons tegoed aan de stamppotten van Café rest. Overwijk. Deze smaken tijdens alle weersomstandigheden. Na een dankwoord aan de Roadcaptains, huisfotograaf Dicky de Meer en het organiserend duo Marcel en Roeli gingen wij allen huiswaarts.

Volgende evenement: vrijdag 2 december 19.30 uur “De Whisky teacher”. Een avond traditioneel vol entertainment.

Ook de ALV staat nog op het programma. De uitnodigingen volgens z.s.m.

Gerrit Overwijk.