Op 15 november, de dag dat de Sint dit jaar zijn intrede deed in ons land, reed het chapter haar laatste rit van het seizoen 2014.
In tegenstelling tot verleden jaar, was deze keer de aanvang van de rit vervroegd naar 10:45 uur. Tussen 10:00 uur en 10:45 verzamelden zich 15 members op 11 Harleys bij Cecilia en Dick in Sneek. Na een kop koffie met gebak, verlieten wij Sneek en reden wij onder leiding van Roeli zo’n 130 km door het Friese landschap.
Stappotrit 2014
Bij zo’n rit, in hartje herfst, horen naar mijn mening in ieder geval 4 dingen: een temperatuur van niet meer dan 10C, een gure wind, bladeren en ander troep op de weg en natuurlijk: REGEN. De thuisblijvers kan ik melden dat wij in ruime mate van de genoemde zaken hebben genoten. Het goede daaraan was dat we daardoor ook de mogelijkheid kregen onze kleding te testen op waterdichtheid. Jan Bronsveld liet mij weten dat zijn nieuwe jas de test met goed gevolg had doorstaan. Een andere positieve bijkomstigheid is dat het rijden in dit soort barre weersomstandigheden bij deelnemers altijd een stukje extra samenhorigheidsgevoel oproept en daar kan een club nooit genoeg van hebben.
Haast traditioneel werd de ride-out afgesloten met een bord dampende stamppot met worst, spek en gehaktballen. Net als verleden jaar zorgden ook dit jaar Dik en Cecilia weer voor deze culinaire finale en daarbij schoven niet alleen de 15 members aan die de rit hadden volbracht maar kwamen ook nog 22 andere leden langs bij Amicitia.

Vanaf deze plaats wil ik, namens alle 37 eters, Dick en Cecilia van harte danken voor hun gastvrijheid en het feit dat het chapter steeds weer bij hen welkom is. Ook dank aan Roeli en Marcel voor het uitzetten van route. Het is volgens alle aanwezigen in ieder geval de moeite waard om deze route volgend jaar nog een keer te rijden, maar dan in meer zomerse omstandigheden.

Winand Grooten

 

Invalid Displayed Gallery