Het verslag

Midden in de nacht werd ik wakker. Hagelstenen ter grootte van wel 1 cm kletterden tegen het slaapkamerraam, de wind gierde langs het huis. Mijn God, morgen rijden we de stamppot rit. Even dacht ik aan Marcel , die de stamppotrit samen met Roelie had voorbereid, destijds toonden wij trots aan diezelfde Marcel onze motor met handvatverwarming en een hoog windscherm.
Dat is voor WATJES, was de droge reactie van Marcel, dus nu moesten we juist tonen dat we geen WATJES waren.
Even hoorde ik een busje langs rijden, gauw kijken, gelukkig het was geen strooiauto.

’s Morgens om 9 uur naar de motor en zowaar dacht ik een straaltje zonlicht te zien, dus geen regenpak aan en rijden naar Sneek. Dit was fout gedacht, onderweg kreeg ik toch een bak water over me heen, maarja ik ben toch al nat.. doorrijden.
In Sneek in Amicitia Hotel smaakt de koffie met appeltaart heerlijk. Al gauw volgen er meerdere motoren, het werden er 10, valt niet tegen in November dacht ik.
Het wachten was op Roelie en Marcel. Helaas Roelie haar motor had startproblemen en kwam wat later dan afgesproken, Marcel kwam niet mee want hij was verhinderd. Niet erg…. Het 2e bakje en 3e smaakte ook heerlijk.


Onze voorzitter Jantinus was ook aanwezig, maar zonder motor, deze was in revisie, maar zelf toch aanwezig om ons uit te zwaaien. Geweldig.
Gauw de regenbroek aan en rijden. Marcel en Roelie hadden een prachtige rit uitgezet via B-wegen,
Landweggetjes en stormachtige dijkjes want, jawel het bleef droog maar de koude en stormachtige wind was er wel.
Terug in Sneek, was ik toch wel heel blij met mijn handvatverwarming. Er wachtte ons een warm onthaal in Amicitia. Jawel er waren nog eens 30 WATJES die stamppot wilden eten maar dan zonder motor. Ze hadden allemaal een passend excuus. Jaja….
Na de laatste mededelingen van Jantinus en Kees konden we aanvallen op de stamppot.
Over de stamppot kreeg Cecilia allemaal complimenten en dat was goed. Het werd een hele gezellige middag om met iedereen nog even te praten zo voor de winterstop.
Ik vond het ook fijn dat Albert en zijn gezin er bij was, dit gebeurt niet vaak vanwege zijn werk, maar misschien kunnen we weer eens een boot bezichtigen, dus even ander praat dan over motors.
Jammer dat Marcel er niet bij was, ik heb de reden niet gehoord.
Ongewild dringt de gedachte bij mij op, stel dat Marcel nu wel handvatverwarming had gehad, zou hij dan wel meegereden hebben…….? Het zou toch niet….. .?
Nee Dick, gauw aan iets anders denken.

De rest van de foto’s

Nogmaals Roelie en Marcel . Een prachtige rit uitgezet en Roelie heel knap, zonder navigatie, zo uit het hoofd voorrijden. Bedankt !
Dick Klemkerk