Snertrit 2 oktober 2016.

Zondagmorgen arriveer ik om tien uur bij Grandcafe de Klap. Uitbaters Sven en Harmke zijn dan al druk bezig met koffie zetten en het appelgebak van slagroom te voorzien.
Even gauw twee Chapter vlaggen ophangen en het feest kan beginnen. Ondertussen gaat m’n telefoon af. Het is Dick uit Lemmer. Weet niet wat het adres in Grootegast is. Lachend vertel ik hem waar hij moet zijn. Rond half elf druppelen de eerste deelnemers binnen en de onderlinge begroeting is zoals altijd aller hartelijkst. Men laat zich de koffie met appelgebak lekker smaken en je ziet dat men er zin in heeft.
Om elf uur vertrekken we met 28 Harley’s richting de Grunninger grens om bij Roderwolde het weide Drentse land in te sturen. Wat volgt is een prachtige tocht die gaat over diverse soorten wegen.
Mooie brinkdorpen, klinkerwegen en binnendoor weggetjes gaan onder de wielen door. Onder een waterig zonnetje en geen regen is het prima te doen.
Na een tocht van dik twee uur arriveren we weer in Grootegast. Groot is mijn verbazing als ik Harley’s zie staan die deel uit maakten van de groep die achter mij aan reden. Heb ik iets gemist?
Wat blijkt, bij Groningen op de ringweg is het mis gegaan. Even de hoofden tellen en ja hoor, er zijn een aantal nog niet aanwezig. Ze zijn weggezet en als ze het goed doen staan ze nog ergens in Groningen. De snert moet even wachten en snel weer op de motor om de verloren zielen op te halen. Net onderweg kom ik ze al tegen. Korte evaluatie volgt en de oorzaak is snel gevonden. Weer iets geleerd en we gaan kijken hoe we dit in de toekomst kunnen voorkomen. Wordt dus vervolgd.
Intussen is het gezellig druk in de Klap en hebben ongeveer 40 members plaats genomen om te genieten van een lekker bord snert met roggebrood, spek, worst en nog meer ingredienten wat het allemaal zo lekker maakt. We kunnen terug kijken op een geslaagde dag en tot ziens bij een volgende activiteit.

Foto’s Snert Rit 2016

Snertrit >> De foto’s

Snertrit
Gejaagd door de wind

Zondag 13 oktober is de snertrit weer verreden. Terwijl het in grote delen van Nederland hoosde van de regen met een code oranje, bleef het in het grootste gedeelte van het Noorden droog, sterker nog, we hebben het zonnetje gezien!
Rond tien uur in de ochtend verzamelden de eerste rijders zich in Grootegast bij “Grand café de Klap”. Na het nuttigen van appelgebak met slagroom en een lekker bakkie koffie werd om elf uur vertrokken voor een twee uur durende rit door het Grunninger landschap. Tweeëntwintig motoren in een lang lint over kleine weggetjes, het blijft een fantastisch gezicht!

Via plaatsjes als Enumatil, Dorkwerd, Eenrum, Adorp, Den Andel, Saaksum, Visvliet en de Bombay reden we weer richting Grootegast. De harde wind maakte het niet altijd aangenaam maar het bleef gelukkig droog.
Bij terugkomst in Grootegast waren er nog een paar members bij gekomen zodat we om half twee met eenenveertig personen begonnen om de zestien liter snert te verorberen, wat ook bijna lukte.
Ook dit jaar was de snert weer van prima kwaliteit en kon de lepel, zoals het hoort, er recht op in blijven staan en was de plaatselijke kok dik tevreden met de complimenten die hij kreeg.
We kunnen terug kijken op een mooie ride out en een gezellig samenzijn met elkaar.

groeten, Jantinus Meints

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.