12 OKTOBER 2014: SNERTRIT

De weersvooruitzichten in de week voorafgaand aan de snertrit waren goed te noemen. De aanmeldingen druppelden langzaam via de mail binnen en uitbater Sven van “de Klap” was al druk bezig om de snert weer naar een hoog niveau te tillen.
Toch was het op zondagmorgen 12 oktober even schrikken toen bij het opstaan de gordijnen werden open gedaan. Een erg kleine wereld, dus mist!
Gauw in de kleren, de motor even aftanken en toen bleek al snel dat het meeviel met de mist. Gelukkig!!
Bij aankomst bij Grandcafe de Klap in Grootegast bleek dat ik niet de eerste was en ook na mij verschenen diverse members om de snertrit mee te rijden.
De koffie was bruin en de appeltaart met slagroom stond bij binnenkomst klaar. Na het verwelkomen van de members met een korte toelichting hoe veilig te rijden, werd er met negentien Harley’s gestart voor een twee uur durende ride out door de Drentse provincie. De mist loste intussen op en het zonnetje kwam er mooi bij. Toch was het uitkijken. Veel blad op de weg en ook de boeren waren druk bezig om de landerijen leeg te halen wat tot gevolg had dat er modder op de weg lag.
Via Veenhuizen, Smildeger vaart, Appelscha, Bakkeveen en Marum waren we rond tien over één terug in Grootegast. De zon scheen inmiddels uitbundig en het was goed vertoeven op het terras. Met dertig members werd er zeventien liter snert opgemaakt en de bodem van de pan kwam dus ook in zicht. Samen met rookworst, spek, roggebrood en andere ingrediënten ging het erin als koek.
Een geslaagde ride out met een mooie afsluiting. Voor diegene die het hebben gemist, volgend jaar in de herkansing.

Jantinus