12 juli 2020 RIVM Richtlijnen Ride out (RRR)
Ietwat onwennig, maar enthousiast als lammetjes stonden 40 Chapterleden te trappelen van ongeduld om de eerste rideout van het jaar te rijden.

We waren afgesproken bij McDonalds A7 te verzamelen. Zo’n eerste rideout is altijd extra leuk omdat enkele leden hun nieuwe bikes eindelijk konden showen. Er was weer behoorlijk geïnvesteerd. Het deelnemersveld was altijd al rijk aan prachtige machines, toch werden er prachtige nieuwe rossen getoond.
Eventsofficer Pieter had een meer dan leuke ridout samengesteld, voor het grootste deel door het Drents-Friese wold. Het zonnetje scheen dat het een lieve lust was. Een perfecte dag voor LCH om de bikers weer eens te verwennen. Koffie en gebak stond dit keer in Doldersum gepland.

Bij restaurant “Grenzeloos enzo” was er een compleet terras voor ons gereserveerd. In het zomerzonnetje gingen de sterke verhalen weer van oor naar oor. Na de koffie reden we vanuit het Drentse weer richting Friesland. Vanuit de achterhoede hadden wij zicht op een mooi lint aan Harley’s dat door vele kijkers goedkeurend werd beoordeeld. Altijd leuk, zien en gezien worden hoort er toch een beetje bij. Een prachtig spontaan intermezzo deed zich voor in het dorpje Terwispel. Vlak voor de kroeg van de deze week overleden roemruchte kroegbaas Jolke (lekker lekker lekker) werden wij (toevallig) staande gehouden door een geopende brug.

Het heeft zo moeten zijn beste lezers. Een ode aan Frieslands meest besproken kroegbaas doormiddel van het ronken van de 35 Harley’s van LCH was een waardig moment.
Niet veel later reden we Akkrum binnen en parkeerden onze rossen tegenover eetcafe “de Kromme Knilles”, de residentie van ons Chapterlid Rolf die samen met echtgenote Lena en hun crew een heerlijke lunch voor ons hadden verzorgd.

Het was een fijne afsluiting van een prachtige rideout. Een dankwoord aan de organisatie is zeker op zijn plaats. We zijn er weer. 

Op naar de volgende ridout.