Noord Hollandse Bollenrit

Zondag 1 mei zijn we op uitnodiging van Dick Ketting en Martin Kistemaker naar Noord Holland getogen om daar een stukje te rijden. Bij 2,5 graden Celsius ben ik van huis vertrokken met een heel dubbel gevoel; het was echt koud! Maar dat zou helemaal goed komen.

In Zurich zijn we samengekomen om vervolgens gezamenlijk de “dijk” over te steken naar het punt waar Martin en Dick ons op stonden te wachten. Daar waren uiteindelijk 32 motoren en 41 mensen verzameld voor de rit door Noord Holland

Na een korte uitleg door Dick, waarbij de manier waarop wij in groepen rijden ook werd uitgelegd vanwege het grote aantal nieuwe leden die aan deze rit meededen, zijn we vertrokken. Op een gegeven moment stond er een auto midden op de weg stil, “Wat is dat nou?” dacht ik. Bleek er een mozaïek in een tuin van een huis te staan gemaakt van bloemen, de Nachtwacht van onze langgenoot Rembrandt was nagemaakt. Bizar wat een geduldklus dat moet zijn geweest. Zeker gezien de afmetingen, ik schat het op 3 x 4 meter. Zie de foto’s voor een indruk, ook van ander mozaïeken.

Aaah daar kwam de watertoren in zicht en dat betekende eindelijk koffie, want dat hadden we nog niet gehad. In de toren was ook een soort brocante winkel waar een aantal mensen nieuwsgierig rondneusden. Ik zag ook een oude HD zijspan combinatie staan! Het was intussen al zo warm geworden dat je op het terras je koffie kon drinken! Verder door bollenvelden en bollenvelden en dorpjes en dorpen. Een mooi stuk Nederland daar in Noord Holland, het heeft en heel eigen sfeer.
Lunchen in de Koperen Karper waar de tafels al gedekt stonden. Al heel snel had onze tafel de lunch geserveerd gekregen maar dat gold niet voor 3 andere tafels. Het probleem is tot op heden niet duidelijk. “Wat is er moeilijk aan een paar kroketten in het vet gooien en een eitje te bakken?” vroeg een ter zake kundige zich hardop af. Het mocht de pret niet drukken, intussen was het echt mooi weer geworden en we zagen al uit naar de rest van de rit.

Er was ook een verassing want Ares en Marda kwamen binnenlopen om mee te lunchen. Wat bleek, de accu van de motor van Ares had had het begeven dus daarom heeft hij verstek moeten laten gaan. Tja lang stilstaan is niet goed voor een HD.
Vlakbij de Afsluitdijk zijn we in een etablissement nog wat wezen drinken en hebben een groepsfoto gemaakt. Daarna terug over de dijk en naar huis waar het intussen terrasweer was geworden en dus tijd voor een drankje.

We kijken terug op een zeer geslaagde rit en bedanken Martin en Dick voor de organisatie, die was dik in orde.

Met vriendelijk groet,
Kees de Vries