RideHardOrStayHome

“RIDE HARD OR STAY HOME!”

Lakes Chapter Holland - Ride Hard Or Stay Home!
Lakes Chapter Holland – Ride Hard Or Stay Home!

Onder deze uitdagende subtitel hebben we zondag 26 oktober een pittige ride out gereden. Gerwin en Ed hadden zich helemaal uitgeleefd en een rit van ongeveer 260 km uitgezet door de 4 mooiste provincies van ons landje. We startten in Donkerbroek om 10.00 met 19 motoren en 25 personen. Er was ook een ex lid van ons chapter van de partij die zich nogal “triumphantelijk” gedroeg, zal wel heimwee zijn. Hij had een soort caferacer meegenomen van een of ander legendarisch merk waarvan ik de naam nu even niet noem. Voor meer informatie verwijs ik naar het Gastenboek op deze site! De koffie en gebak in het “Witte Huis” werden gewaardeerd. Na een intro van Ed gingen we op pad want we hadden haast, het was een best stukkie sturen, binnendoor, lunch onderweg, tussenstop, tanken, het was een druk programma!!

We reden richting Veenhuizen en de gang zat er al direct goed in, Voorop was het Gerwin, met Jaennet achterop, die ons de weg wees en er met gezwinde spoed vandoor ging. Er zit goed gang in zo’n Ultra kan ik je melden. Jantinus, die achter Gerwin reed om weg te zetten, had grote moeite de Ultra bij te houden. Via plaatsen waar ik het bestaan niet van vermoedde kwamen we in Ter Apel waar we de lunch wilden gebruiken. Er was een zaaltje apart voor ons gereserveerd. Tja, wat je daarvan moet denken weet ik niet, maar we vonden het prima. Na het opnemen van de bestellingen werd er een zwaar beroep op ons geduld gedaan, het duurde wel effe voor we wat te eten kregen. Het mooie was dan wel dat we allemaal gelijktijdig onze lunch op tafel kregen, dat heeft toch ook wel weer wat moet ik zeggen. En, ik zei het al, we hadden haast. Er waren mensen nog aan het knagen toen de eerste Harley’s alweer gestart werden. Voorwaarts meiden en jongens!! Op een gegeven moment reden we op een T-splitsing af met een terras recht vooruit. Jantinus deed z’n rechterarm omhoog om weg te zetten. Op het terras zwaaide een ieder enthousiast terug, ook dat is Drenthe. Vervolgens kwamen we in de buurt van Ommen waar een tankstop was ingelast. Als je een beetje doortrapt lusten die

Ride Hard Or Stay Home!
Ride Hard Or Stay Home!

Harley’s, en die andere motor ook, wel een slokkie. Om toch even wat te drinken was bedacht om Calluna met een bezoek te vereren, een motorcafe onder of boven Ommen. Leuke plek waar we door Dick Klemkerk op een consumptie werden getrakteerd, thanks Dick, bijzonder gewaardeerd!! Vervolgens rap richting Donkerbroek waar we om 17.45 aankwamen. Het werd al een beetje donker omdat de tijd net was verzet dus dat was effe wennen. Na een hartstochtelijk afscheid, we hadden het toch maar weer gered, ging een ieder voldaan huiswaarts.

Volgens mij is deze ride out verreden met de hoogste gemiddelde snelheid ooit. Natuurlijk heb ik ze niet allemaal gereden maar ik hoorde om mij heen hetzelfde. Het was een geweldige ride out mede door de temperatuur in deze tijd van het jaar, het was echt geweldig motorweer.

Met vriendelijke groet,
Kees de Vries