Nieuwsbrief: 17 – Augustus 2016

Beste member,

De schoolvakanties staan voor de deur, velen van ons gaan genieten van een welverdiende vakantie. Over het weer gaan we het nu niet hebben. We mogen echter tot op heden niet echt klagen, de meeste activiteiten vonden tot nu toe plaats onder prima weersomstandigheden.

We hebben als bestuur een zeer drukke periode achter de rug. Diverse activiteiten liggen achter ons met als absoluut hoogtepunt ons eigen Alvestêdewykein. Er staan nog diverse ride outs op de kalender en in augustus nog de fotoshoot met je motor. Dus hou je mail in de gaten.
Wij wensen een ieder een fantastische vakantie toe en geniet ervan. En natuurlijk weer veilig thuis komen. Voor diegene die thuis blijven, misschien tot één van onze activiteiten.

Ledenbestand:
Als nieuwe members hebben wij kunnen begroeten: Geartsje Broersma (Surhuisterveen),
Daniel de Groot (Arnhem), Willem de Haan (Earnewald), Leo Bruinsma (Drachten), Steve Armstrong (Assen), Wiebe Lageveen (Tijnje), Sietse Hollema (Rottevalle), Anny van der Pal (Leeuwarden), Anouck Auee (Den Helder), Joop Lokker (Almere), Anne Rose Bezemer (Almere), Bart Dijkstra (Leeuwarden), Scalle Elekes (Wespelaar), Viv Robert (Wespelaar), Max van de Grift (Lemmer), Jantina Dam (Harlingen) en Jan Veltman (Harlingen).
Welkom bij het Chapter! Sommigen van jullie hebben we al diverse keren ontmoet tijdens een activiteit. Ben je nog niet geweest dan hopen we je op korte termijn te begroeten. De ride out, die we op zondag 24 juli gaan rijden, is daar een mooie gelegenheid voor. Graag tot dan!

Nieuwe App Lakes Chapter:

Lakes Chapter Phone App

Lakes Chapter App nu verkrijgbaar voor Apple iPhone, Android en Windows telefoons. Een App met de meest relevante informatie over ons Chapter.

GRATIS TE DOWNLOADEN !!

Deze App is tot stand gekomen door Ed en Ursula en gesponsord door: ALFONS FRERIKS LOGISTICS

Terugblik op diverse activiteiten:

  • In het weekend van 2 en 3 april stonden de Open House dagen op het programma bij onze sponsoring dealer HD-Point. Mede door het mooie weer was het ontzettend druk. Onze stand werd druk bezocht en al met al kijken we terug op een mooi weekend.
  • De New Members Ride Out, die werd gereden op zondag 10 april, was een groot succes. Meer dan veertig members, waaronder twaalf nieuwe members, en dertig motoren reden een mooie route die door Rim en Gerard was uitgezet. Zoals altijd was de gastvrijheid bij Cecilia en Dick in het Amicitia Hotel in Sneek weer dik voor elkaar.
  • Het weekend van 22 t/m 24 april stond in het teken van de BIG5 die werd gereden in het Belgische. Met zestien members een weekendje weg en onder prima weersomstandigheden op de zaterdag een fantastische rit gereden van 555 kilometer. Wel meer dan twaalf uur op je Harley maar het was een prachtige route, dat maakte alles goed. Op naar volgend jaar!
  • Zondag 1 mei hadden Dirk en Martin de regie aan de andere kant van de Afsluitdijk. Onder een warm zonnetje werd er heerlijk gereden. M.n. het mooie bloemenmozaïek van o.a. de Nachtwacht was fantastisch om te zien (zie de foto’s op de site). Met tweeëndertig Harleys en eenenveertig members de Afsluitdijk over blijft toch een mooie bezigheid.
  • Benelux HOG Rally Rockanje stond in het weekend van 27 t/m 29 juni gepland. Met zesentwintig members naar Zeeland. De weersvooruitzichten leken niet optimaal maar wat hebben we het getroffen. Prachtig mooi weer en geen drup regen. Goede organisatie (zoals altijd het eerste ontbijt een puinzooi, maar ze leren snel) en verder alleen maar vrolijke gezichten. En als je nog nooit in Zeeland bent geweest. Doen, prachtige provincie!
  • Het Corridor Chapter organiseerde van 10 t/m 12 juni hun Brabant Bike Rally. Met een kleine LCH setting van een prachtig weekend genoten. Mooi weer en twee mooie avonden in de feesttent waar m.n. op de zaterdagavond de band Fever for Live een spetterend optreden afleverde. Top.
  • Onze Lakes Ladies zijn vrijdag 17 juni naar Giethoorn geweest om daar even lekker te varen en een wijntje te drinken. Naast het varen was er ook nog de mogelijkheid om even te shoppen, dus al met al een mooie dag.
    Na een lange en gedegen voorbereiding stond ons eigen Alvestêdewykein van 24 t/m 26 op het programma. Wie het heeft meegemaakt kan beamen dat het misschien wel de beste editie was die we ooit hebben gehad. Wie er niet bij was, volgend jaar weer in de herkansing. Meer dan honderdtachtig deelnemers, met zijn vijfenzestigen skûtsjesilen met een lekker briesje in de zeilen, twee keer een lekker ontbijtje, zaterdag een mooie ride out met twee mooie finish momenten, top BBQ en dan natuurlijk de zaterdagavond. Wat een feest met topcoverband Switch. Het dak ging eraf, de campingeigenaar is nog steeds op zoek naar de dakpannen. Zie site voor foto’s en verslag. En nu op naar het 11e Alvestêdewykein: Special edition. We zijn alweer bezig met de voorbereiding. Een klein tipje van de sluier kunnen we nu al oplichten: Topcoverband Switch is weer van de partij dus dat belooft wat.
  • Zondag 10 juli ging de Invitation Ride Out niet door omdat er geen aanmeldingen waren binnen gekomen voor het meerijden door gasten op een door HD-Point gratis ter beschikking gestelde Harley. Maar niet getreurd, even een snelle belronde en toch een prachtige rit gereden uit de oude doos die Anne Jan nog had liggen. Grote opkomst met vijfentwintig Harleys.

Rondje Twente 24 juli 2016:
Deze wordt op zondag gereden en de uitnodiging komt deze week naar jullie toe.

Fotoshoot 21/28 augustus 2016:
Voorbereiding in volle gang en uitnodiging volgt nog.

Harley Harbour Day Medemblik 4 september 2016:
Met elkaar over de Afsluitdijk naar Medemblik. Uitnodiging volgt nog.

After Summer Ride Out 18 september 2016:
Anne Jan en Carla zijn alweer druk bezig om een mooie route te maken. Hou je mail in de gaten.

Open House dagen HD-Point 24 en 25 september 2016:
Dit weekend staat weer in het teken van demo rijden, hamburgertje scoren en natuurlijk de stand van ons Chapter. Uitnodiging volgt.

Snertrit 2 oktober 2016:
Ook dit jaar weer vanuit Grand café De Klap de Snertrit. Het beloofd weer een mooie rit te worden.

4 Provinciën ride out 16 oktober 2016:
Gerwin en Ed nemen ons weer in gezwinde spoed mee door de verschillende provinciën.

500 Miles 21 t/m 24 oktober:
Een weekend voor de Harley rijder die van een uitdaging houdt. Overnachten in Antwerpen en dan zaterdagmiddag starten voor een rit van 800 kilometer. Dus voor de echte liefhebber.

Chapteravond 28 oktober 2016:
Gezellige avond bij onze sponsoring dealer HD-Point.

Stamppot Ride Out 12 november 2016:
Roeli en Marcel hebben de regie deze dag.

Chapteravond 25 november 2016:
Wat we deze avond gaan doen is nog niet bekend en de informatie volgt nog.

Site www.lakeschapter.nl :
Bezoek ook eens onze site. Onze webmaster en editor zijn regelmatig aan het updaten. Je vindt hier o.a. de nodige informatie over onze geplande activiteiten. Tevens worden foto’s en verslagen geplaatst van activiteiten die we georganiseerd hebben, er zijn diverse links geplaatst en je kunt in een gastenboek een reactie achterlaten. Neem maar eens een kijkje.

En natuurlijk zitten we op Facebook.

Tot zover weer de nodige informatie. We hopen jullie te ontmoeten op één van onze activiteiten.

Bestuur Lakes Chapter Holland