Een korte blik op de buienradar sprak boekdelen: we moesten vandaag onze all-weatherkleding aan, wilden we droog in Sneek komen om deel te kunnen nemen aan de New Members Ride Out 2016. Het vertrekpunt was bij hotel Amicitia, waar wij zoals altijd door Dick en Cecilia, gastvrij werden ontvangen. Tussen 9.30 uur en 10.30 uur verzamelden zich 41 leden op 30 Harley’s om deel te nemen aan de eerste Ride Out van het seizoen. Er was deze keer ook 1 lid die in de auto naar Sneek was gekomen en dat was Jan Bensliman. Hij zette alle leden op de foto zodat we daarmee een begin kunnen maken aan een heus smoelenboek op onze site.
Daarnaast wil ik niet onvermeld laten dat de prijs voor de verstkomende moet gaan naar onze member uit Duitsland, Wolfgang Schneider: om in Sneek te komen moest hij maar liefst eerst 155 km afleggen.

Invalid Displayed Gallery

Voor het vertrek heette onze director Jantinus alle aanwezigen, maar dan in het bijzonder een 12-tal nieuwe members, van harte welkom. Patricia Donninger, Simon Aardema (samen met zijn zoon Wiltsje), Wessel Veenstra, Tinus van der Meulen, Jur Bos, Anja Kapteijn, Ger en Lucia Alkema, Jelle en Geertje Broersma, Eize de Jong en Ted van Busschbach namen vandaag deel aan de rit voor onze “nieuwkomers”. Daarnaast namen Joop Roodenrijs, Willem de Haan, Gerrit Overwijk, Daniel de Groot en Leo Bruinsma de moeite zich af te melden. Waarvoor hulde !
Omdat het een goed gebruik is kregen alle aanwezigen van Jantinus nogmaals uitgelegd hoe er binnen ons Chapter in groepsverband gereden wordt. Daarbij legde hij natuurlijk ook het zgn. “wegzetsysteem” uit en werd Ares Appelman, de nestor onder de Roadcaptains, benoemd tot “wegzetter”. Alvorens te vertrekken werd Albert van der Hoek echter eerst nog even in het zonnetje gezet want hij had afgelopen week zijn RoadCaptain brevet gehaald. Als dank voor deze inspanning mocht hij meteen aan de bak: samen met Gerard vormde hij vandaag de achterrijders. Inmiddels was het droog geworden en liet bij ons vertrek, zo rond 10.45 uur, het zonnetje zich zelfs zien. Het was het begin van een uitstekende route waarbij onze voorrijder Rim de Jong ons langs en over tal van Friese (dijk)weggetjes leidde. De tijd en de kilometers vlogen voorbij en na ongeveer 85 km was het tijd voor de lunch bij de molen in Oude Lije. Ook hier bleek weer dat de familie de Jong en Kruiderink alles tip-top geregeld hadden. Voor het tweede gedeelte van de route ging het voor een deel door Groningen om vervolgens rond 15.45 uur, na in totaal 190 km, in Drachten bij onze dealer te eindigen.

De belangrijkste conclusies van deze dag op een rijtje:
1. We mogen ons verheugen in een flink aantal nieuwe members;
2. We hielden het droog en het rubber op de weg;
3. Tot verbazing van sommige nieuwe leden werkt het wegzetsysteem echt.

Laten we hopen dat de verbazing, beleving en het enthousiasme in stand blijft en we samen dit jaar nog de nodig veilige kilometers mogen maken.

Tekst
DFWL