Op zondag 12 april werd de traditionele eerste ride out van het seizoen verreden de “New Members Ride Out”. We kijken terug op een bijzonder geslaagde dag met een grote opkomst.

New Members Ride Out 2015
New Members Ride Out 2015

We kwamen ’s morgens bij elkaar in Donkerbroek bij Het Witte Huis. De opkomst was groot, zo groot dat er paniek ontstond bij het Witte Huis, ze hadden niet genoeg gebak! Het kwam goed, zoveel trek was er die vroege ochtend niet. Er hebben 31 solo motoren en 1 zijspan meegereden met in totaal 40 volwassenen en 3 kinderen (op het zijspan). Diverse leden hadden zich om diverse redenen afgemeld en 1 lid kwam met de auto omdat zijn Harley niet hoger dan de 2e versnelling kwam toen hij vertrok maar hij wilde toch effe sfeer proeven. Sietske was er voor de foto’s die je hier op de site kunt bewonderen. Voor tijdens en na de koffie werden de diverse nieuwe en verbouwde motoren van een aantal leden bewonderd en de lange winter besproken. Er moet me hier even van het hart dat de machine van Marcel dramatisch is verbouwd. Tjonge, wat zag dat er prachtig uit (vond ik). Zijn grondspeling bij de achterkoffers bedroeg 1,5 cm maximaal als ie een beetje door een bocht ging, bizar!

Jantinus nam het om 10.45 het woord en heette 3 aanwezige nieuwe leden welkom en 6 aspirant leden. Aspirant leden zal je zeggen, wat zijn dat? Wel, op de Open Dagen bij HD-Point hebben we zoveel indruk gemaakt met de nieuwe achterwand achter de Lakes stand en het behang in de Chapterhoek dat mensen zich spontaan aanmeldde met de vraag of ze een keer mee mochten rijden. Prima natuurlijk, “Hoe meer brommers hoe …..”! Die sfeer zie je ook op die wand en het behang.

Omdat ik er al zo lang naar uitkeek hield ik ook al heel lang de weerberichten in de gaten. Anderhalve week geleden voorspelde ze nog 18 graden maar dat werd naarmate de tijd vorderde minder. Uiteindelijk hebben we een droge dag gehad met een graad of 11 met een heel stevige koude wind. Zeker op de open delen had dat toch wat geslinger tot gevolg. Een onzer had een permanente slingering in de motor en zei dat het niet van de wind kwam.

Roeli en Marcel hadden een route van 165 km in elkaar gezet door stukken van Friesland die mijn topografische kennis te boven gingen. Prachtige wegen, weggetjes, paden, doorgaande wegen, alles zat erin. De traditionele open bruggen hadden ze ook niet vergeten in de route op te nemen. Eén brug stond zo lang open en we zagen geen boten, geen brugwachter, niets, alleen een open brug en knipperende rode lichten. We hebben de sprong niet gewaagd en zijn toch maar omgekeerd. In Aldtsjerk hebben we geluncht en werden door heel het dorp uitgezwaaid bij vertrek, 1 van die 15 mensen nam het geluid van de motoren op met zijn smartphone om op een ander moment nog eens te genieten denk ik.

Na die 165 km kwamen we bij HD-Point om nog iets te drinken en nog effe te babbelen. Het was een prima eerste rit, een voorbode voor een geweldig motorseizoen. Tot het volgende event!

Met vriendelijke groet, Kees de Vries

De foto’s van Sietske de Lange

Invalid Displayed Gallery