New Members Ride Out 2014

Op zondag 13 april stond onze eerste ride-out van dit jaar op het programma: de “New Members Ride Out”. Zoals de naam al doet vermoeden stond deze rit in het teken van de kennismaking met nieuwe leden. Op 22 motoren werd door 30 leden deelgenomen aan de rit die dit jaar was uitgezet door Roelie en Marcel.

Als vertrekpunt was door hen restaurant “De Grote Wielen” in Leeuwarden gekozen, een uitstekende locatie met voldoende parkeergelegenheid, goede koffie / thee en gebak. Zoals gewoonlijk bij deze ride-out waren ook deze keer, deze noodzakelijke voorziening voor rekening van het Chapter. Alhoewel het de bedoeling was om rond 10:30 te vertrekken, werden pas rond 10:50 de Harley’s gestart. Er was onder de aanwezige leden kennelijk nogal behoefte om, na een winter van motorische stilstand, eerst wat bij te kletsen en uiteraard naar elkaars nieuwe c.q. vernieuwde motoren te kijken. Nieuw waren in ieder geval de blauw-grijze Electra van ons nieuwe lid Bob van Dinten en de witte Road King van Daniel Muskee.

Bij zijn inleidend praatje heette Director Jantinus deze nieuwe leden in het bijzonder welkom en legde aan alle aanwezigen het “wegzet-systeem” uit. Voor de oudgedienden was dit uiteraard niet nieuw. Wel nieuw was dat ons Chapter sinds zaterdag 3 nieuwe Roadcaptains in haar midden heeft: Marcel Lijzenga, Ed Buurman en Winand Grooten. De drie werden meteen in het diepe gegooid want Marcel had als taak de ride-out te leiden en Ed en Winand fungeerden als achterrijders. De taak van wegzetter had de Director voor zichzelf gereserveerd en deed hij, zoals gewoonlijk, uitstekend.

Onder een lekker voorjaarszonnetje vertrok de stoet voor een eerste deel van een anderhalf durende rit. Daarbij liet Marcel en Roelie ons kennismaken met tal van mooie slingerweggetjes door de drie noordelijke provincies. Bij de Herberg De Blankenhoeve in Noordlaren werd gestopt om de innerlijke mens op kracht te brengen. Daarbij zaten de echte die-hards uiteraard buiten…..! Daarna volgde het tweede deel van de rit en alhoewel we voortdurend dreigende wolkenluchten boven ons hoofd hadden, hielden we het toch gedurende de hele rit droog. Ook voor dit aspect van de organisatie verdienen Roelie en Marcel onze dank. Rond 16:00 uur kwamen we bij onze dealer in Drachten aan en werd de eerste rit afgesloten met een kopje koffie op de zaak. Een goed voorbeeld van een manier om een rit niet te laten uitgaan als een nachtkaars: een initiatief dat voor mijn geval mag worden opgevolgd.

We kunnen terugkijken op een geslaagde eerste rit, waarbij het wel fris maar wel droog bleef, iedereen het rubber op het wegdek hield en we twee nieuwe leden in ons midden mochten begroeten.
Marcel en Roel wil ik, namens allen, bedanken voor hun moeite en inzet en Ed verzekerde mij: “Ik vind het nog steeds leuk……”

Met vriendelijke groet,
Winand Grooten