Met Ares door Noord Holland

Zondag 10 juni 2022

Wel eens gehoord van de “Karnemelkse polder” met dorpjes als Oost en West knollendam? Rijdend achter Ares werd ons wederom duidelijk hoe mooi Noord Holland is en hoeveel feeërieke dorpjes deze provincie herbergt.

Maar voor het zover was werden we warm onthaald in het mooie Hensbroek bij de familie Appelman thuis. Bijna alle gezinsleden waren aangetreden om te helpen met koffieschenken. Het heerlijke appelgebak van de plaatselijke warme bakker was onmiskenbaar goed van kwaliteit. Heerlijk!

Een kleine groep van zo’n 12 members hadden zich verzameld bij rest. Zurich om vandaar gezamenlijk naar het startpunt te rijden. Het was een beetje miezerig, maar gezien het aantal opgaves waren hierom geen afvallers te constateren. Eenmaal in Hensbroek bleek dat we incl. een aantal gastrijders met 24 personen aan de tocht zouden beginnen. De deelnemers kwamen van heinde en verre, van Delfzijl tot Amersfoort. Hulde aan deze bikkels. De weergoden leken ons goed gezind. De regenkleding (voor zover aangetrokken) kon de koffer in en we gingen van start.

Het eerste deel van de route bracht Ares ons door het Oostelijk deel van de provincie. Bekende stadjes als Hoorn en dorpen als Volendam en alle tussenliggende dorpen en gehuchten passeerden de revue. De rossen knorden van genoegen. We genoten veel bekijks. De meesten positief, een enkeling minder enthousiast. Het was tenslotte zondagochtend nietwaar. Harley time!! Eenmaal door Edam gereden gingen we richting het centrum van de provincie. We toucheerden Purmerend en reden richting Wormerveer. Onderweg genietend van de prachtige sound die door onze rossen werd gecreëerd. Heerlijk! Via Uitgeest en Heiloo reden we richting het westelijk deel van de provincie, maar niet voordat we een heerlijke lunch hadden genoten bij rest. “De Krokodil” in Krommenie. Zonder dat we er bewust van waren reden we een groot deel van de route door “De stelling van Amsterdam”. De Stelling van Amsterdam was een verdedigingslinie, gelegen op 15 tot 20 kilometer rond het centrum van de Nederlandse stad Amsterdam. De Stelling is 135 kilometer lang, bevat 45 forten en is aangelegd van 1880 tot 1920. Voor de goede orde beste lezers; deze info heb ik van Wikipedia. Het westen van de provincie is ook meteen met meest toeristisch zoals de meesten zullen weten. De dorpen aan de Noordzeekust zijn erg in trek bij onze Oosterburen, maar ook bij welvarend Nederland. Egmond, Bergen en Schoorl, het is voor velen “The place to by” voor de zomerse dagen in ons kikkerlandje. Bij Schoorldam staken we het Noord Hollandskanaal over en reden we het noordelijk deel van de provincie in. Alles heeft z’n charme beste lezers. En wij genoten er van. Via Anna Paulowna bracht Ares ons bij het eindpunt. In wegrestaurant “de Zingende Wielen” in Den Oever evalueerden we onder het genot van een verfrissing de rit. Na een dankwoord aan Ares en zijn RC kompanen keerden wij huiswaarts.

Wij hebben wederom geconstateerd dat de ritten vanuit huize Appelman altijd erg indrukwekkend zijn. Niet in de laatste plaats om de gastvrijheid die wij genieten bij deze fijne mensen. Namens de groep dank hiervoor. Tot volgend jaar in Noord Holland.

Gerrit Overwijk