29-31 mei – Een geweldig initiatief heeft geresulteerd in een fantastisch weekend.

De voorbereiding voor afgelopen weekeinde bleek in uitstekende handen te zijn bij Olav, Hans en Sipke van respectievelijk The Bridge, Delta en Lakes. In samenwerking met Richard van WestCord hebben ze een luxueus, gastronomisch, gezellig, educatief, cultureel weekend neergezet.

IMG_40401

Vrijdag kwamen de eerste gasten om een uur of vier aan in Raalte naast het Harley museum want daar staat hotel WestCord van Richard, de feestlocatie. Enkelen, waaronder ondergetekende, hadden de mazzel droog over te komen door net om de buien heen te rijden. En buien waren er, de neerslag varieerde van druppeltjes tot giga druppels en hagel, over sneeuw heb ik niemand gehoord. Na ingecheckt te hebben en de spullen naar de kamer te hebben gebracht, was het tijd voor een biertje. Een van de leukste momenten van zo’n weekend vind ik altijd om alle gasten te zien binnenkomen. Er waren gasten uit Zeeland die 300 km achter de kiezen hadden en alle soorten weer hadden gezien. Toch stond op alle gezichten een glimlach, we hadden er zin in. Je ziet weer heel andere Harleys dan degenen die je kent uit je eigen chapter, het was een genot om naar te kijken en naar te luisteren. 11350469_424927194371996_651052057146037277_nEr werd kennis gemaakt en al gauw had iedereen zo’n biertje of anderszins. Velen kenden mensen van andere chapters van andere meetings, Ladies of Harley of andere gelegenheden. Omdat de temperatuur niet echt aangenaam was om buiten te zitten verdween iedereen naar binnen. Dit was geen enkel probleem, plaats genoeg en het was lekker warm. Al gauw ontstond een geanimeerde sfeer, iedereen had het nu al dik naar hun zin. Na het welkomstwoord van Sipke werd het buffet geopend, het ontbrak ons aan niets. Het mieten en grieten ging door tot men zijn kamer op ging zoeken om een stukje te slapen. Een weldadige rust daalde neer over het hotel. Onze motoren werden bewaakt dus we konden rustig slapen (ligt eraan wie er naast je ligt maar dat terzijde).

11351366_424925384372177_7207469040336401095_nZaterdag zouden we om 10.00 verzamelen zodat we om 10.30 de ride out konden aanvangen, dus voor het ontbijt was er ruimschoots de tijd. Er kwam nog een aantal mensen aan omdat zij vrijdag moesten werken maar het weekend niet wilden missen. Met 55 motoren, als ik het goed heb, reden we weg, nou, dat is best een rijtje Harleys! De organisatie had besloten om, naast het wegzetsysteem, blockers in te zetten bij rotondes, voorrangswegen en dergelijke. Dit om het risico van het uit elkaar vallen van de groep te voorkomen. Dit heeft geweldig uitgepakt, complimenten voor deze blockers. Ze moeten wel, na een block te hebben gezet, helemaal naar voren rossen om het volgende block te zetten, het verliep allemaal vlekkeloos. Ook het weer zat mee, na wat druppeltjes bij de start bleef het droog en zelfs zonnig af en toe.

De lunch werd gebruikt in Hotel De Veluwe, ook van WestCord. Bij aankomst ging er een bus vol Chinezen weg, zij waren zeer in ons geïnteresseerd want de camera’s stonden niet stil. Sommigen wilden met ons op de foto. Ik maak me sterk dat enkelen van ons over een paar weken uitvergroot boven een bed in China hangen en getuige zijn van de reden waarom er zoveel chinezen zijn! Binnen was een aparte zaal voor ons gereserveerd met een buffet dat wil je niet weten, alles erop en eraan. De rit na de lunch verliep verder prima, het weer werd steeds beter. Het was een prachtige route door een heel mooi stukje Nederland!

Na de ride out opknappen en een aperitief. We konden in de zon zitten, het was intussen namelijk prachtig weer geworden. Om een uur of zeven werd de barbecue aangestoken en werd een ieder uitgenodigd zijn eigen eten klaar te maken en te gaan eten. Op de tafels lag een mooi stukje vlees alsmede brood, frites, salades, you name it. We lieten het ons goed smaken. Nadat de zon van de binnenplaats was verdwenen ging iedereen zo’n beetje naar binnen waar intussen de band zich had opgesteld. Het duurde niet zo lang of de dansvloer stond vol. Zoals om de een of andere reden altijd het geval is, waren het vooral de dames die zich daar waagden. Hoe het ook zij, de band was goed en we hadden een hoop lol. De laatste die hards deden om 3 uur het licht uit begreep ik, het was een top avond.
Zondag bij het ontbijt waren de oogjes bij sommigen nog niet helemaal open. Een ieder was het erover eens; dit was een leuk weekend geweest. Na het ontbijt spullen pakken en regenpak aan want de voorspellingen waren niet best. Ik heb geen info uit Zeeland maar ik hoop dat het is meegevallen. We kijken terug op een fantastisch weekend. Om me heen hoorde ik geluiden dat velen het volgend jaar nog eens willen doen.

Onze complimenten gaan naar de organisatoren Olav, Hans, Sipke en Richard. Ook de dames van de bediening verdienen een dik compliment want dat was prima geregeld en het was buffelen, geloof me. Dank jullie allen heel hartelijk voor het weekend!

Met vriendelijke groet,

Kees de Vries
Lakes Chapter Holland