Tuktuk dag HD ( Harley Dames )

_DSC0467.jpgOp vrijdag 5 juni verzamelen 19 dames zich in het mooie Lauwersoog. De stemming zat er meteen al goed in. In de hal aangekomen van de Tukjes kregen we uitgebreid uitleg van de tukmevrouw, Pieternel, vervolgens moesten er nog chauffeurs “aangewezen” worden. Dit werd snel geregeld. Zij kregen eerst even uitleg over het besturen van een tuktuk maar onze stoere ladies hadden het snel door; een tuk is een eitje vergeleken bij de stalen ros die ze normaal besturen.

_DSC0455.jpgNadat iedereen zijn plekje had gevonden ging de stoet in beweging hier en daar wat gekraak om de goede versnelling te vinden maar uiteindelijk lukte het iedereen weg te komen. Zo vertrokken 5 TukTuks het mooie Grunniger land in.
Er was een snelle tuk die ging er dan ook als een raket vandoor de anderen gingen minder snel maar we vonden elkaar weer voor de open brug, waar we weer konden aansluiten en als stoet verder konden. Vervolgens toerden we weer verder door het mooie Groningen. Onder luid gejuich gingen we door de dorpjes, aan aandacht hadden we geen gebrek. Ook werd er heerlijk gezongen; “Heb m’n wagen vol geladen…”, Onderweg zo nu en dan even stilstaan om mooie plaatjes te schieten en te genieten van het schitterende landschap en het zonnetje.

_DSC0464.jpgIn Pieterburen hadden we een pitstop en daar stond een heerlijk glaasje champagne (en voor de chauffeuses een alcohol vrije champagne) op ons te wachten. We werden vrolijk ontvangen door Alice in het Elize Catharina Heerd. Alice vertelde even in het kort een stukje geschiedenis van de prachtige Heerd; gebouwd in 1880, in het voorhuis heeft schrijfster Tessa de Loo (nu woonachtig in Portugal) een aantal van haar boeken geschreven, een paar jaar geleden is het achterdeel door brand verwoest maar weer authentiek nagebouwd. Hier ontvangt Alice nu haar gasten en heeft ze haar museumpje.

_DSC0490.jpgVervolgens kregen we nog een toespraak van één van onze dames en kregen we nog een verrassing; alle aanwezige dames kregen een mooi klutske van ons Lakes Chapter met als tekst Tukje? er op.
Waarna het eindelijk tijd was voor onze high wine/high beer of high fris. Nou dat is ons wel toevertrouwd want al snel was het weer top gezellig, heerlijke hapjes/drankjes, het ontbrak ons aan niets op het heerlijke zonovergoten terras.
_DSC0480.jpgNa afscheid genomen te hebben van Pieterburen gingen we weer op pad maar eerst moesten de TukTuks van de plaatsen geduwd worden, alle dames in beweging en onder luid gejuich gingen we weer op pad. Aan aandacht wederom geen gebrek, onderweg kwamen we nog een vriendelijke man tegen die heeft foto’s gemaakt van de groep hartelijke Harley dames. Eén van de ladies heeft op de hond gepast die we mooi als mascotte konden gebruiken. Vervolgens voerde de weg ons weer naar Lauwersoog daar aangekomen afscheid genomen van de tukkies en elkaar, gingen de ladies huiswaarts.
Kortom een geweldige middag en we hopen dat zo’n (mid)dag traditie mag worden binnen het chapter zodat we hier jaarlijks van kunnen genieten.

Bedankt allemaal
Eén van de Harley Dames

Invalid Displayed Gallery