LCH winter Puzzel Rally 2022

LCH winter Puzzel Rally, zondag 27 maart;

Het ochtendzonnetje kon de frisse maartbries nauwelijks compenseren. Hoe dan ook, 28 opgewekte deelnemers ondergebracht in 10 teams, verschenen aan de start in Baarlo.

We werden door organisator Pieter de Vries welkom geheten in “Strandhoeve Baarlo”. Dit prachtige etablissement was het startpunt van de eerste LCH winter puzzelrally. Zoals we gewend zijn konden we ons tegoed doen aan koffie en appelgebak.

Geen Harley’s in de parkeervakken dit keer. Nee beste lezers, voor deze winterrally werd van ons verwacht onze heilige koe van stal te halen. Voor de een is dat de reguliere vierwieler, voor de ander de authentieke Old timer van Opa, weer een ander had milieubewust de “elektrieke” koe van stal gehaald. Ook werden voor deze gelegenheid prachtige PK monsters tevoorschijn gehaald die grommend van vreugde en ongeduld stonden te glanzen naast “de Strandhoeve”. Het was een bonte stoet van glimmende vehikels die deze zonnige zondag ’s lands ’s Heeren wegen onveilig maakten.

Nadat alle equipes hun hoofd hadden gebroken over de aantallen paaseieren die in een weckfles waren gestopt, werden we om de twee minuten de (asfalt)wei ingestuurd. Alle deelnemende auto’s waren voorzien van een schitterend ontworpen LCH Rally schildje.

Een prachtige route – van 150 km. – werd ons toebedeeld. Mooie Overijsselse dorpjes, Friese landweggetjes en waarachtig hier en daar een stukje Elfstedenroute passeerden de revue. 17 Verassende opdrachten, 6 hiervan moesten op de gevoelige plaat worden vastgelegd, maakten dat we geconcentreerd te werk moesten gaan. Mede omdat her en der een onbemande stempelpost was geplaatst was een stukje concentratie zeker geen overbodige luxe.

Voor de eerste opdracht moesten we in Vollenhove meteen aan de bak. Daarna via een prachtig dijkweggetje richting Blokzijl en via de Kuinre naar Lemmer. De fanatieke weggebruikers weten meteen door welk een schitterend landschap de route ons bracht. We werden geacht ons aan de geldende (snelheid)regels te houden. Gezien het verloop van de dag heeft een ieder zich hier keurig aan gehouden. Een compliment van de schrijver beste lezers.

Bij Lemmer reden we “De Frykse marren” in. De mooie Zuid-West hoek van Friesland is qua natuur moeilijk te evenaren. Glooiende heuvels, rijke bossen, een in de zon glanzend IJsselmeer, ach beste lezers het was om nu en dan even stil van te worden. Iets wat nu en dan werd overstemd door het geluid van grommende cilinders, de een wat meer dan de ander. Via Sloten en Balk reden we richting het Roode Klif. Onderweg waren leuke opdrachten voor ons georganiseerd.

Vanaf het Roode Klif reden we richting Stavoren. Hier werd door enkelen van ons de lunch genoten. Na Stavoren reden we via Hindelopen, Workum en Parrega naar Bolsward. Onderweg genietend van de Elfstedenroute. De zéér gedetailleerde routebeschrijving zorgde ervoor dat we mooie vergezichten en ongerepte natuur kregen voorgeschoteld. Man man, wat is Friesland toch een mooie provincie. Eenmaal in Harlingen aangekomen werd het voor de meesten van ons tijd voor een verfrissing. Een terras was snel gevonden. De verfrissing was heerlijk.

Via Herbaijum – bij het Café van wijlen Piet Paulusma was een opdracht gepland – reden we het centrum van Franeker binnen. Deze prachtige Elfstedenstad heeft mooie authentieke gebouwen waarvan er eentje in een opdracht was meegenomen. Vanuit Franeker reden we over de Friese klei richting ons eindpunt in Sint Annaparochie.

Recreatiebedrijf “de Blikvaart” is de nieuwe locatie van ons Elfstedenweekend. Hier konden we nagenieten van een goed georganiseerde puzzelrally. Iedereen kwam heelhuids en zonder kleerscheuren binnen. Gezien de blije gezichten en positieve reacties konden organisatoren Pieter en Esther de Vries terugkijken op een geslaagd evenement.

De uitslag is als volgt:

01. Team Post 2.0 junioren
02. Team De Ketlikers
03. Team De Biecht
04. Team Panda
05. Team De Dommies
06. Team Alberts Johanna
07. Team C&A
08. Team De Brussaardjes
09. Team Lauwers Lots
10. Team Van der Gootjes