LCH on the road

30th anniversary Aller Weser Chapter Bremen

Village: Kirchdorf (D)

Location: Landhotel Baumann’s Hof

Date: 4 – 6 august

We hadden enkele dagen vooraf nog onze twijfels i.v.m. de weersverwachting. Waarom we geen spijt hadden dat we uiteindelijk toch zijn gegaan wordt duidelijk in onderstaand relaas.

Onze vrienden van het Aller Weser Chapter uit Bremen (D) hadden ons uitgenodigd om met een delegatie hun jubileumfeest te komen bijwonen. Uiteindelijk waren we met 12 members (11 Harley’s en de BMW Cabrio van onze huisfotograaf Dicky de Meer) present. Op de heenreis – Pieter de V. had een mooie route over de Bundesstrasse bedacht – werden we nu en dan een beetje gepest door een ambitieuze regenwolk, maar gezien de verwachting mochten wij zeker niet klagen. Bij aankomst in het luxueuze Landhotel Baumann’s Hof in Kirchdorf werden wij welkom geheten door onze vrienden van het AWC (Aller Weser Chapter) en meteen verwend met “Kaffee und Kuchen”. Het beloofde een bourgondisch weekend te worden. Op de vrijdag stond er een Burger buffet op ons te wachten, afgeblust met – naar wens – vele Duitse biertjes. DJ Peter Dust – voor deze avond vastgelegd om ons muzikaal te vermaken – bracht sfeer en plezier. Temeer omdat hij ook bij onze Duitse vrienden de voetjes van de vloer kreeg bij het draaien van “de Hûnekop”. Men vergeet nooit meer dat “wy kam fram Fryslân”! Eén van de hoogte punten was natuurlijk de grote verloting! Men had ons verzekerd dat we genoeg lootjes moesten kopen want er stond een prachtige hoofdprijs op de deelnemers te wachten nl. een luxe Rijnreis op het traject “von Koblenz bis Bonn”. Nou beste lezers, wie wil dit nou niet…….. Zaterdagavond om tien uur de grote prijsuitreiking. Bovendien was er een “Rad van avontuur” georganiseerd. Hier werden door ons alvast mooie prijzen gescoord.

De vrijdagavond was heel erg gezellig, ons groepje was top! Tot in de late uurtjes werd er gefeest. We hadden het erg gezellig met elkaar. De volgende dag stond er – na van een geweldig ontbijt te hebben genoten – een rideout gepland met diverse leuke “Highlights” en activiteiten. Voornamelijk eten. Zoals gezegd, het werd een bourgondisch weekend. Het was heerlijk zonnig weer en de omgeving was prachtig. Onze rossen snorden dat het een lieve lust was. Bij iedere stop moesten we een stempel vergaren. Zo was er een stop gepland bij een gigantische zuivelboerderij waar we konden proeven van de lokale heerlijkheden. Met name het zelfgemaakte ijs ging erin als een preek in……. afijn, vul maar in. Daarna was er een stop bij een visvijverpark. Een park! zult u opmerken beste lezers? Waarachtig, het was een gigantisch perceel met allerlei visvijvers in diverse formaten. Ook hier mochten wij proeven van de vangst. Bereid wel te verstaan. Uiteindelijk stond de laatste stop gepland bij “Börjes” Harley heaven in Bremen. Hier werd ons weer “Kaffee und Kuche” aangeboden. Aan gastvrijheid geen gebrek beste lezers. Bij aankomst in Kirchdorf, werden wij welkom geheten op een voor ons bekende wijze; Er werd ons na het inleveren van de stempelkaart persoonlijk een “schnapps” en een “Amuse” aangeboden. Bovendien was de bar geopend. Dat dit ons goed van pas kwam behoeft geen nadere uitleg beste lezers. De biertjes waren bijna verdampt alvorens we de kans kregen te zeggen hoe goed ons deze smaakten. Top!

De sfeer zat er alweer goed toen wij aanschoven bij het American BBQ buffet. Helaas waren de ambitieuze wolken ook gearriveerd in Kirchdorf en moesten wij alle zeilen letterlijk en figuurlijk bijzetten om onze gezellige tafel droog te houden tijdens de verorbering van de worsten en de spareribs. We dronken naar het hoogtepunt van de avond toe. De grote verloting was bijna aldaar. Vol spanning zaten we met onze lootjes op schoot trillend te wachten op wie hier nou uiteindelijk mee vandoor zou gaan. Zo’n Rijnreisje daar ga je toch voor nietwaar?? De prijswinnaar was de eigenaar van lotnummer 86!

Wij zaten allen om ons heen te kijken welke van ons Duitse vrienden met gejuich zou opstaan. Niets van dat alles. Voor ons zat onze grote vriend Rolf met ogen als steelpannetjes te controleren of hij het werkelijk zag……. Lotnummer 86 lag bij ons op tafel. Het feest was compleet. We hadden onze Duitse vrienden ietwat in verlegenheid gebracht om er met de hoofdprijs vandoor te gaan. Met luid gejuich werd de prijs in ontvangst genomen. Rolf was de Koning te rijk. Althans dat meenden wij te zien. Sympathiek als hij is zal Rolf een goede bestemming vinden voor deze reis in december dit jaar. Een vakantie naar de zon staat toch hoger op ambitielijst. Het bleef nog lang gezellig.

Zondagochtend waren we vroeg op. We genoten wederom van het fantastische ontbijt. Er werd een perfecte bodem gelegd voor de thuisreis. Dit keer over de Autobaan. We wilden de voorspelde regen voor zijn. Alle gewonnen prijzen werden aan Dicky toevertrouwd. Uiteindelijk had hij de meeste ruimte in zijn kofferbak.

Na het afscheid en een dankwoord voor de perfecte organisatie en de magnifieke locatie aan onze vrienden van het AWC reden wij huiswaarts. Het was een prachtig weekend.

Namens de groep Jubileum AWC,

Gerrit Overwijk