Zondag 21 april

Onder het genot van koffie en gebak maakten we bij De Klap in Grootegast kennis met motorfanaten uit het Groningse Eenrum. Met zo’n 25 motoren verlieten we Grootegast en gingen we richting de kust.

Eenrum Ride-out

Aangezien de groep uit een samenstelling van verschillende motoren en clubs bestond moest iedereen even zijn weg vinden in het last man standing … afzet .. second-drop ach we bedoelen natuurlijk gewoon het wegzetsysteem (welke gelukkig vakkundig door Dick was uitgelegd).

Al snel vervingen we het Grunningse voor het Fryske en naderden we via mooie kronkel weggetjes de Zeedijk.

Ter hoogte van Sint Anna ontstond er een kleine kink in de kabel waardoor de groep in tweeën gesplitst raakte, maar na een kort moment van verwarring en een snel belletje vond de groep elkaar weer op de Oudebildtdijk nr. 1142 (wat een aantal heren fijn de tijd gaf voor een plaspauze en Dick gelukkig de tijd gaf om zijn los getrilde uitlaat weer terug te schroeven).

Het tijdsverlies is vervolgens met een kort stukje autoweg goed gemaakt richting Franeker waar we rond één uur aankwamen bij de lokale poffertjeskraam (wie kent hem niet).

Hier hebben we met z’n allen als stoere bikers heerlijk van de poffertjes en pannenkoeken genoten terwijl de motoren bekijks en aandacht trokken (zelfs de niet-Harleys).

Na deze stop moest een deel van de groep tanken wat met zo’n 20+ motoren best een happening is. Na deze korte stop zijn we de route richting Hindelopen vervolgt.

Eenrum Ride-outNu de dag op z’n einde liep zijn we via Workum en Bolsward geëindigd in Sneek bij Hotel Amicitia voor een heerlijk bakje koffie, waarnaar eenieder z’n weg naar huis vervolgde.

Al met al wederom een zeer geslaagde dag, een toffe kennismaking met de heren en dame uit Eenrum en wat ons betreft een goed begin van het seizoen!

Groet,
Bas & Charlotte

 

PDF uitvoering