30-04-2013

De laatste Koninginnerit !!!!

PICT3169

Ook dit jaar is er weer een rit uitgezet door het Overijsselse, Drentse en Friese landschap. Niet te lang en in bekende omgeving want je weet maar nooit waar en wat er hier en daar georganiseerd wordt, wat overigens erg meeviel. De opkomst was wat mij betreft hoog (ongeveer 18 motoren) ondanks de troonwisseling die op televisie werd uitgezonden. Dus dubbele kosten vandaag voor ons allemaal en we waren nog niet eens uitgenodigd ook. 
Het weer zat niet echt tegen, droog met wat wolkjes, alleen had de temperatuur wel wat hoger gekund. Met een lichtelijk weggekropen zonnetje werd iedereen verwelkomd bij de Koningshof met parkeergelegenheid voor ongeveer 500 motoren, dus jullie kunnen volgend jaar allemaal komen. 

PICT317

Om de lunch tussen de middag vlot te laten verlopen heeft iedereen voor vertrek zijn behoefte aan koolhydraten , vette happen en meer van dat gezonde spul door kunnen geven. De rit was ging door de bos, heide en landerijen over gevarieerde wegen waar af en toe wel eens een hobbeltje in zat misschien hier en daar een iets meer waar je dan weer wakker van werd. Er was genoeg te zien.
Rond 12 uur kwamen we bij Sijs Eten En Drinken in Dwingeloo wat ons was aangeraden werd door Meneer Kees, waarvoor dank Meneer Kees. Naar mijn niet altijd bescheiden mening moet ik zeggen dat het goed eten en drinken was daar.
Heerlijk in het zonnetje op het terras (met wat wolkjes erbij) zaten we met ons allen aan een lange tafel onze lunch te verorberen wat overigens netjes op tijd was en iedereen redelijk tegelijk kon eten.
PICT319Rond 15:00 uur weer aangekomen bij de Koningshof met een gekrompen groepje (enkelen gingen direct door naar huis) maar wel erg gezellig. Het was een dag waar wij erg van hebben genoten. Met als verrassing een oranje bitter van het huis.
Volgend jaar maar een ALEXIMA ritje dacht ik maar zo.

PS Let wel goed op je rijgedrag, goed opletten en bij de les blijven (dus niet te ontspannen) want we hebben een Undercover policeman and policewoman in ons midden.

Met vriendelijke groet,
Henk de Vries

[youtube]nooX6RQduKA[/youtube]