Harley Harbour Day 2016

Zondag 4 september 2016
Medemblik Harley Harbour Day – Cafe Brakeboer.

Vrijdagavond de telefoon, ons opperhoofd Jantinus aan de lijn, “Dick de weersvoorspelling voor zondag is zeer slecht wat doen we”?? Mijn antwoord: “Jantinus het zou vandaag ook regenen maar het was een prachtige dag en zondag, ach… een buitje mag toch in Nederland, we gaan niet afzeggen.
Omdat er een Afsluitdijk hardloop happening op de afsluitdijk zou zijn was deze tot een uur gesloten dus onze route gaat andersom.
Zondag ochtend 10.00 uur verzamelen in Sneek en inderdaad een klein buitje, daarna de zon heerlijk. Jammer dat de “echte” Bikers er anders over dachten.
7 Motoren waarvan 4 Lady’s en 4 mannen (alle 60+). De andere leden zeker bang voor wat water!! Wynand en Angela belden af, ze konden het vroege tijdstip niet halen wegens huwelijks verplichtingen. HET ZAT ER DIK IN!! Van Angela mochten we het verder zelf invullen. Zij kwamen wel op de motor naar Medemblik om gezamenlijk terug te rijden. Het werd een prachtige dag, veel zon en af en toe een paar druppels. Cecilia had de rit uitgezet en reed voorop. Ik zelf reed achter haar om weg te zetten maar dat hebben we niet gedaan. Peter en Rim waren de achterrijders.
Patricia, Dirk en de Vrouw (speciaal van het Eiland gekomen) volgden.
De ride out ging van Sneek via Urk naar Lelystad waar getankt kon worden.
Over de dijk naar Enkhuizen voor de Lunch in het stationscafé met uitzicht over het IJsselmeer en daarna door naar Medemblik.

HH Day 2016

Medemblik Harley Harbour Day

De ontvangst was groots zoals altijd. Martin zwaaide al van verre en Jack vloog alle vrouwen om de hals en deelde consumptiemuntjes uit. Heel gezellig met vele bekenden bijgepraat en weer die zon erbij. Natuurlijk de groepsfoto op het terras van café Brakeboer.
Ongeveer 15.00 uur terug over de Afsluitdijk, waar trouwnes de hardloop happening was afgelast wegens nachtelijk onweer, op naar Friesland.
Op Breezanddijk nog even tanken en afscheid nemen waarna ieder zijn weg naar huis kon vervolgen.
Het was bij elkaar een prachtige ride out van 280 km en zoals altijd heel gezellig.
Volgend jaar beslist weer.

Dick Klemkerk