De organisatie was wederom in handen van cafe Brakeboer, aangevuld met enkele vrijwilligers waaronder ook een van onze members, Martin Kistemaker. Net als verleden jaar, brachten ook dit jaar een aantal van onze members een bezoek aan dit bijzonder evenement. Daartoe kwamen wij rond 10.00 uur bijeen in Hotel Amicitia in Sneek en waren wij te gast waren bij Dik en Cecilia. Dat er voldoende belangstelling voor de rit was bleek als snel: op 16 Harley’s schoven 18 leden en 1 gast aan voor koffie en gebak. Rond 11.00 uur vertrokken we richting Noord-Holland. Marcel Lijzenga had de taak op zich had genomen ons naar de plek van bestemming te brengen. Hij koos daarbij voor de “old-school” aanpak, d.w.z. de Gramin kwam niet tot inzet. Dit resulteerde in een rit waarbij we ook verschillende industrieterreinen aandeden en een enkele keer moesten laten zien dat we het wenden op de weg nog beheersten.
In Medemblik werden we weer hartelijk ontvangen door de organisatie en konden we onder het genot van een drankje en een hapje genieten van het mooie weer. De parkeerplaats voor het cafe liep in het daaropvolgende uur aardig vol en om 14.00 uur besloten wij om via Enkhuizen terug te rijden naar ons vertrekpunt in Sneek. Daarbij sloten zich nog enkele andere members bij ons aan die al eerder op eigen gelegenheid naar Medemblik waren gekomen. Een leuke tocht van zo’n twee uur met veel (zij)wind maar ook een prima temperatuur eindigde op het terras van Amicitia.
Dank aan Marcel voor de uitstekende wijze waarop hij ons veilig heen en terug heeft gebracht en aan Dik en Cecilia voor de gastvrijheid.