Dick Klemkerk
Dick Klemkerk

Op de laatste augustusdag van dit jaar verzamelden 13 Harley’s en 16 leden van ons Chapter zich om 11:30 uur bij hotel Amicitia in Sneek, waar Cecilia en Dick de koffie klaar hadden staan. De keuze voor dit trefpunt had twee redenen. Logistiek lag het voor een aantal van ons op weg richting onze eindbestemming: Medemblik. Daarnaast, en dat was zeker zo belangrijk: vandaag werd Dick Klemkerk 65 jaar en dat konden we natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. Onder het genot van een kop koffie en een stuk appelgebak bood onze director Dick een fles drank aan en dankte hem voor al de keren dat wij in zijn zaak gastvrij zijn ontvangen. Jantinus wees er ook nog op dat Dick het initiatief had genomen om speciale “Lakes Chapter”- stickers te laten maken voor op het windscherm. Voordat we vertrokken werden de stickers aan de aanwezigen uitgedeeld.

De rit naar Medemblik verliep voorspoedig en na + 75 km hadden we rond 13:00 uur ons doel al bereikt: café Brakeboer in de haven. Het evenement werd dit jaar voor de 4de keer georganiseerd en is qua opzet bescheiden: een horeca-ondernemer met een duidelijke voorkeur voor Harley’s huurt een deel van de havenkade af en nodigt Harleyrijders uit om langs te komen. De eerste consumptie komt voor zijn rekening. Hij zorgt voor een live-band, een natje en een droogje and that’s it. Klinkt minimalistisch maar is daarom niet minder gezellig. En bijzonder, want zeg nu zelf: waar komt de organisator himself en helpt de gasten met het inparkeren van hun motoren ? Juist ja, in Medemblik tijdens de Harley Harbour Day. Naast deze enthousiaste horecaman is ook ons lid Martin Kistemaker bij de organisatie betrokken.

Rond 15:00 besloten we om niet via de kortste weg naar huis te rijden en deden daarom nog even Callantsoog aan. Na een kop koffie (met wederom dank aan Dick) vertrokken we richting de Afsluitdijk om van daar uit verder huiswaarts te rijden. Wie vanochtend dacht:”Ik vertrouw het weer niet, ik blijf maar thuis”, die heeft verkeerd gedacht. Op een paar verdwaalde spetters na hebben we geen regen gehad en kunnen we terugzien op een geslaagde invulling van deze laatste zomerdag van het jaar, althans volgens de klimatologische indeling.

Winand