Op 29 december organiseerden we onze eerste Kerst Kelder Koopjes in de werkplaats van onze sponsoring dealer HD-Point in Drachten.
In een gezellige kerstsfeer werd een markt gehouden waar gebruikte motorkleding, motoronderdelen, motorwannahaves, motormusthaves etc te koop werden aangeboden. Deze spullen waren ingebracht door members van het chapter en door HD-Point. Het aanbod varieerde van nieuwe en gebruikte zadels, benzine tanks, prachtige HD leren jassen tot t-shirts, motorb(r)oeken, leren tassen, uitlaten, harde koffers, schermen etc, er was veel aanbod.
In de werkplaats waren marktkramen en kerstbomen geplaatst die met kerstverlichting waren versierd en er werd naar Top 2000 muziek geluisterd.

de eerste kerst koopjes kelder
Waren oliebollen, warme chocola, glühwein, broodjes worst!

Bij de catering waren oliebollen, warme chocola, glühwein, broodjes worst etc. verkrijgbaar. De kerstvrouw Klasina was ook aanwezig, zij was door het glazen
plafond gegaan en had de kerstman huiswaarts gestuurd.

Het was de hele dag een gezellige drukte op de markt en tegen de zeer aantrekkelijke prijzen gingen de spullen grif van de hand. Ook bij Freerk in de showroom was het uitzonderlijk druk.
Op de valreep van het nieuwe jaar waren er een aantal mensen die zich nog een Harley-Davidson bike of kleding uit de wintercollectie met korting wilden aanschaffen en dat kon natuurlijk. We telden tegen de 500 bezoekers en zijn daar heel trots op zo voor de eerste keer. Een dertigtal bezoekers waren zelfs op de motor gekomen en dat op 29 december, het was dan ook 13 graden met een lekker zonnetje.

We kijken terug op een zeer geslaagde eerste “Kerst Kelder Koopjes” die zeker voor herhaling in aanmerking komt. Ook Freerk vond het een bijzonder geslaagde dag. Volgend jaar misschien weer?

Zonder onze onvolprezen vrijwilligers is zo’n dag onmogelijk te organiseren dus onze dank is groot.

Tevens bedanken we de sponsors van de marktkramen Voolstra uit Hemrik, de kerstbomen kwamen van tuincentrum Menken uit Haule en de oliebollen en broodjes werden door ons member Wiert Geertsema uit Muntendam gebakken, absolute toppers zijn jullie, dankjewel!!

Kees de Vries namens bestuur Lakes Chapter Holland.

Foto: Sietsche de Lange

Foto: Jan Bensliman