“Voor de members die niet met vakantie zijn en er toch een dag er op uit willen trekken”

Datum trip 24 juli.
Bestemming Twente.
Afstand ca 240 km.
Vakantieseizoen, dus niet zo veel animo te verwachten?

DSC07178

Blijkbaar hadden veel leden hun vakantie zodanig gepland dat ze toch konden deelnemen!
Want bij start in Steenwijk (Fletcher Hotel, die een prima gastheer bleek) stonden 30 leden met 21 motoren gereed voor deze trip.
En vooral door het fantastische weer en de fraaie landschappen werd het een prima dag.
Via Schiphorst, Balkbrug en Ommen op naar Marle, waar werd aangelegd voor een heerlijke lunch.

Door de afstand van 240 km was een strak lunch-schema zeer gewenst en onze gastheer had dit voortreffelijk begrepen. Bij vertrek uit Steenwijk werd de bestelling (op naam) al doorgegeven, zodat iedereen bij aankomst snel van een prima hap werd voorzien. Precies binnen een uur stond iedereen weer klaar voor vertrek.

Vermeldenswaardig is dat de eigenaar een bijzonder hobby heeft, namelijk het verzamelen van blikjes. Zowaar een heus museumpje ingericht waar verschillende herinneringen (“ goh, zo’n koetrommel had mijn oma ook” ) werden gedeeld. Rob van Wezel werd helemaal enthousiast en ook Winand was niet bij de blikjes weg te slaan (zie foto’s).

Het tweede deel ging via de Holterberg, Rijssen/Goor, Hoogeveen naar Diever, in het Drents Friese Woud.
Om 16.00 uur daar aangekomen bleek er nog net ruimte op het terras te zijn waardoor de dag daar nog even kon worden doorgenomen.

Met dank aan de wegzetter (Ares) en beide “hekkensluiters” (Riem en Gerard) die regelden dat iedereen keurig in Diever aankwam, en tussen de bedrijven door ook de koppeling van een van de motoren repareerden.

Volgend jaar maar weer in de vakantietijd een dergelijke ride out plannen! (helaas voor de vakantiegangers: datum en route zijn nog niet bekend)

Bankingbiker

Zie ook: Nationaal-blikkenmuseum