ESW 2022

St. Annaparochie juni ’22

Eindelijk kon het weer. Het “Alfestêdewykein” (ElfStedenWeekend) van Lakes Chapter Holland mocht weer georganiseerd worden. Dit keer op een nieuwe locatie; recreatiebedrijf “de Blikvaart” in St. Annaparochie was dit jaar “the place to be” voor de vele Harley rijders die zich voor dit evenement hadden opgegeven.

Donderdag 23 juni waren de eerste “Wrotters” (Fries voor de vrijwilligers met spierballen) al druk in de weer met de voorbereidingen. Op het feestterrein werden de 28 graden aangetikt tijdens het optuigen van de diverse tenten en accessoires. Zweten dus!! De BBQ en de biertjes smaakten prima na afloop van deze middag. Het evenemententerrein zag er sfeervol uit, met leuke accessoires.

Vrijdag 24 juni werden spreekwoordelijk de “puntjes op de i gezet” en konden we rond 15.00 uur op ludieke wijze (Fryslân boppe) de gasten ontvangen. Althans de gasten die hadden gekozen voor verblijf op locatie. Dus werden campers en caravans geïnstalleerd en tentjes opgezet. Andere gasten verkozen een verblijf buiten de camping en hadden elders een nacht verblijf georganiseerd. Het voortdurend geronk van de Harley’s klonk als rockmuziek over de kleigronden van het Friese platteland. Gasten uit België, Duitsland en verder uit alle nationale windstreken vermengden zich in deze reünie van Chapters. Prachtig! Bij aankomst werd aan de gasten een leuke “goody bag” uitgedeeld. In het “Roadhouse” werden de eerste biertjes getapt en (sterke) verhalen enthousiast uitgewisseld. Voor de avondmaaltijd was er een pasta foodtruck geregeld. Het was gezellig. ’s Avonds konden we genieten van onze Friese Troubadour Pieter Wilkens. Hoewel men natuurlijk geen idee waar Pieter het over had bij het zingen van “it Fryske Dykskiep” en “in bloeske mei knoopkes”, zat de sfeer er toch goed in. Onze Security Officer Sietse en zijn kornuiten – hun “skills” behoefden het gehele weekend niet te worden ingezet – zorgden voor de veiligheid op het terrein en dat was een geruststellende gedachte. Het Corridor Chapter kwam nog met een ludieke actie door een eerder “ontvreemde” Chaptervlag aan ons terug te geven. Aangevuld met hun logo en Brabantse gezelligheid. Prachtig!

Zaterdag 25 juni. ’s Ochtends om 6.00 uur waren de eerste “Wrotters” al in de weer om het ontbijt voor te bereiden. Het zag er royaal en feestelijk uit. Bovendien smaakten de gebakken eieren met spek prima na een avondje biertjes happen. Daarna werden de motoren gestart en maakte men zich op voor de Rideout. Onze Chapterleden Anne Jan en Carla hadden een prachtige rit langs de originele Elfsteden schaatsroute gerealiseerd. Voor deze gelegenheid niet met elf, maar met 6 stempelposten, ludiek aangekleed door onze stempelaars. Het zag er allemaal heel gezellig uit onderweg. Velen haalden droog de finish, enkelen moesten een bui(tje) trotseren. De aankomst was gelukkig droog. Bij aankomst werden de “Pins” onder het genot van “ús Fryske nasjonale slokje” en echte Fries suikerbrood uitgedeeld en kon men de Harley op stal zetten. Het feestgedruis kon beginnen. Goochelaar “Ferry Cum Fraude” zorgde voor vertier aan tafel, terwijl wij konden genieten van het “Foodcourt” van onze ras Horecaman Rolf, voorheen eigenaar van “De Kromme Knilles” onze “Hangout’. Heerlijke Saté, broodjes “Pulled Porc” en een fijne “Black Angus” burger werden gretig verorbert. DJ “sound and light” verzorgde tot in de late uurtjes het muzikale deel van de avond. Er werd gedanst, gehost en meermaals in polonaise de dag gevierd. Het was beregezellig!!

Zondag 26 juni. De “Wrotters” hadden zich op karakter alweer ingezet om de interne mens te verzorgen, zodat men met een goed gevulde maag huiswaarts kon keren. Een dankwoord aan onze fijne gasten, de actieve “Wrotters” en ons gastadres recreatiebedrijf “De Blikvaart” is zeker op zijn plek. Tot de volgende editie van het LCH ESW.