Een avondje met de Whiskey Teacher

25 oktober 2019

Ons clubhuis H-D Point in Drachten was voor deze gelegenheid omgedoopt tot theater van de week. Lachsalvo’s in plaats van het geluid van de Big Twins. Het werd een onvergetelijke avond.
Het was Henri Goossen – van beroep docent en whisky-entertainer – die ons een fantastische avond bezorgde. Hij begeleide ons – volledig gekleed in traditionele Schotse kledij – op erg inspirerende wijze door de wereld van de whisky’s, het ontstaan, de smaak, de soorten en de bijbehorende verhalen. Hij liet ons verschillende soorten whisky proeven. Bij iedere whisky een boeiende inleiding vol humor, met hier en daar een muzikaal citaat uit voor ons herkenbare muziek. Er werd zowaar gezamenlijk gezongen wanneer een citaat van Henri de herinneringen uit onze jeugd deed opborrelen. We waren allen onder de indruk van de wijze waarop deze entertainer zijn verhaal vertelde. Vol passie, humor en enthousiasme rolden de woorden over zijn lippen. De uitstraling van de heer Goossens was zeker debet aan het geheel. Al weten we nog steeds niet zeker of hij de “kilt” voor deze gelegenheid wel echt traditioneel heeft gedragen. Het was beregezellig!
Zondag 3 november staat de jaarlijkse stamppotrit gepland. Tijdens deze traditioneel koudste ride-out van het jaar zullen we nog vaak aan de deze warme avond denken.