Stamppot en Whisky’s

Zondag 7 november jl. hebben we de laatste Ride Out “De Stamppot rit” gereden en vanavond 10 november de eerste Chapter avond van dit jaar.

Wij waren te gast bij onze sponsor M-Point in Drachten.
De huisvriend van het Chapter Henri Goossen the Whisky Teacher nam ons weer mee in de wereld en productie van zeer uiteenlopende whisky’s.
Van Ierland naar Amerika en natuurlijk de bakermat Schotland.
Op zijn onnavolgbare wijze vertelde de Whisky Teacher over het distilleren, de vaten, het pure water en nog veel meer.

Meerdere keren werden er zijstraatjes ingeslagen, de Schotse ruit, de Glens en de Clans, maar ook werd er gezongen;

Mull of Kintyre
Oh mist rolling in from the sea
My desire is always to be here
Oh Mull of Kintyr

En werd er jaloers gesproken over de hoofdpersoon uit Peaky Blinders, maar ook over Peter Maffay en hoe je meisje toe te zingen met het bekende;

Du bist alles,
was ich habe auf der Welt,
Du bist alles, was ich will.

Hoe je zo gek op je Whisky kunt zijn dat je zingt/zegt, uit Jeanny van Falco;

Sie kommen,
Sie komm’n, um dich zu holen,
Sie werden dich nicht finden,
Niemand wird dich finden!
Du bist bei mir!

En nog vele andere grappen en grollen en educatieve informatie en heerlijke Whisky’s, het was een super gezellige en geslaagde avond met een mooie opkomst
Onze Rolf van Kromme Knilles was verantwoordelijk voor een fantastisch warm buffet waarbij op een heel mooie wijze gebruik was gemaakt van diverse whisky’s. Chapeau voor deze fantastische maaltijd.
Deze avond is financieel mogelijk gemaakt door M-Point te Drachten, Xper Personeelsdiensten uit Akkrum Eetcafé Kromme Knilles uit Akkrum en Alfons Freriks Logistics uit Veenwouden.
Aanstaande vrijdag 26 november is de volgende Chapteravond wederom bij M-Point in Drachten. Freerk zal ons meenemen in zijn ervaring zonder dealerschap en verder kunnen we heerlijk bijpraten onder het genot van een hapje en drankje.