BIG5 - 2018

Onder perfecte weersomstandigheden vertrekken we vrijdagmorgen 20 april vanuit Wolvega richting Antwerpen om deel te nemen aan de BIG5. Dit is een evenement georganiseerd door Friends on Wheels uit Antwerpen. Een rit van 555 km door België en omringende landen over binnenwegen.
We zijn met veertien Harley’s en 17 deelnemers. Eric gaat als nieuw member voor de eerste keer mee en wordt hartelijk verwelkomd. Pieter heeft een mooie route binnendoor gemaakt en het is een feestje om te rijden.Bij aankomst in het Harbour hotel even snel opfrissen en dan met elkaar uit eten en een lekker koud biertje.

Zaterdagmorgen op tijd, zeg maar vroeg, ontbijt en vertrek, maar dat ging even niet volgens plan. Wekker niet goed gezet en dus te laat beneden. Balen als een stekker en voor het hele weekend een nieuwe bijnaam gekregen. Tsja, dat krijg je ervan.

Dan de rit. Het is een lange dag geworden met veel kilometers (650 uiteindelijk). Mooie route met goede en minder goede wegen. Zelf de beroemde Belgische kasseien worden niet geschuwd. De finish bereiken we rond tien uur in de avond waar we worden opgewacht door Anne-Rose en Wilma.
Het felbegeerde pinnetje wordt in ontvangst genomen en in gezwinde spoed retour naar het hotel waar we rond elf uur aankomen.
Dan met elkaar de dag evalueren onder het genot van opgehaalde pizza’s en koud bier. Tjonge, wat is dat lekker.

Zondagmorgen relaxed opstaan en ontbijtje scoren. Het vertrek wordt met een half uurtje uitgesteld door de eerste regendruppels van dat weekend. Onder begeleiding van Pieter zetten we koers naar Heteren waar Big Rivers een verbouwingsopening heeft georganiseerd.
Moet gezegd, prachtige zaak en als je een keer in de buurt bent zeker de moeite waard voor een bezoekje. Na het gescoorde broodje beenham nemen we afscheid van elkaar en rijdend naar het Hoge Noorden wordt er al zwaaiend op de snelweg afscheid van elkaar genomen.
Wederom een top weekend met een hoop gezelligheid en iedereen na 1300 kilometer weer veilig thuis. Op naar de volgende editie.

Jantinus Meints
Director.