Eindelijk is ie er dan! Het verslag van de Big 5 in België! Jantinus heeft mij in Antwerpen gevraagd om als nieuweling een leuk verslag te schrijven van ons Big5 avontuur. In al mijn enthousiasme heb ik direct geroepen: “ja hoor dat wil ik wel!” Maar vervolgens loop ik al weken lang in mijn hoofd te bedenken wat ik in hemelsnaam moet schrijven……. Hoe moet ik beginnen? Wat moet ik vertellen? Ik heb besloten maar gewoon te beginnen en we zien wel wat er van komen gaat!
Even voor wie degene die niet mee waren een korte voorgeschiedenis: ik had voordat ik Edwin leerde kennen als 15 jarig meisje 1 keer bij een kennis achterop de motor gezeten (zo’n fijne buikschuiver) en hij vond het leuk om op de snelweg te laten zien hoe hard zijn motor kon…… Ik was doodsbenauwd en durfde daarna nooit meer achterop, hoewel ik vaak vol jaloezie toekeek hoe andere op motoren reden. Voor de Big5 heb ik twee keer bij Edwin achterop een rit gemaakt en langzaam begon ik vertrouwen te krijgen en zoals ik al verwacht had: Ik vind het geweldig!!!!

Dus wij ons opgegeven voor de Big5! Mijn derde rit achterop de motor begon vrijdagochtend 22-04! Met toch wel de nodige spanning in mijn lijf en een ieniemienie kleine hoeveelheid bagage (ik had nog nooit zo weinig kleding meegenomen voor een weekend weg!!!!) zijn wij op weg gegaan naar het verzamelpunt het restaurant De Raket in Rogat.

Bij de Raket heb ik, onder het genot van een bak koffie, wat nader kennis gemaakt met Kees, Wiert, Dick, Jantinus , Dinand, Ed, Ursula en Bas. Er zouden onderweg nog twee leden aansluiten (sorry ik ben hun namen vergeten…), zij hadden een probleem met het kentekenbewijs van hun nieuwe motor. Vol goede moed en zin zijn we op pad gegaan en via een prachtige toeristische route, die door Bas was uitgezet, zijn we rond het middaguur aangekomen bij Rik en Dennis (de broer en zoon van Bas). Een prachtige locatie vlakbij Breukelen alwaar wij warm werden onthaalt met lekker broodjes en heerlijke (decaf ☺) koffie. Omdat het inmiddels al wat later was als gepland werd er besloten om de rest van de toeristische route naar Antwerpen iets in te korte zodat we rond zes uur in het hotel in Antwerpen zouden aankomen.

In Breukelen kregen we het bericht dat het helaas niet meer ging lukken met het kenteken van de twee leden wiens naam ik nog steeds niet weet en dat zij dus thuis zouden blijven. Met 8 motoren hebben we de tocht voortgezet, via een pondje bij…… tja hoe heet het daar ook alweer????? , alwaar we toch wel wat bekijks hadden . Ik moet eerlijk bekennen dat ik het erg leuk vind om nu een van die motorrijders te zijn waar andere dan toch wel een beetje jaloers naar kijken. ☺

Rond zes uur waren we in het hotel en hebben we ons rustig geïnstalleerd, konden de veteranen van de Big5 de contacten met andere Big5 veteranen hernieuwen en maakte we ons langzaam op om een hapje te gaan eten bij het favorieten restaurant van de Lake Chapters.

Na het eten (wat overigens heerlijk smaakte) zijn we nog even naar de borrel van de organiserende Friends on Wheels! Na een warm onthaal van de Belgische motorvrinden en een aantal borrels besloten wij naar het hotel terug te gaan en ons voor te bereiden op de grote dag.

Om zes uur (!!!!!!!) ging ons wekkertje en hesen wij ons in de motorkleding . Kees had die nacht door veel last van zijn schouder maar een paar uurtjes geslapen en besloot niet mee te gaan rijden…… Jammer maar misschien wel zo verstandig! Ook nu moet ik jullie wel bekennen dat ik enigszins op zag tegen de monsterrit die wij zouden gaan rijden vandaag! Maar ik had er ook onwijs veel zin in.

Bij het startpunt werden wij wederom zeer vriendelijk onthaalt door de vele vrijwilligers van de Friends on Wheels en na het inschrijven gingen we dan echt op pad!. Ed en Ursula reden voorop en brachten ons via b wegen, halve karrensporen door dorpjes, heuvels en dalen, in de richting van de Eifel. Ik kan nu allerlei plaatsje gaan opnoemen waar we doorheen zijn gereden, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik dat niet meer weet en er ook niet echt heel erg op heb gelet. Wel weet ik dat we door prachtige natuur en pittoreske dorpjes zijn gereden! De route was echt super mooi.

Er was de nodige regen voorspelt op de zaterdag, maar wat hebben we een mazzel gehad!!!! Regelmatig zagen we verderop de donkere driegende wolken boven de Eifel hangen maar steeds weer bogen wij net voor een regenbui af!

In Zoutleeuw was de eerste controlepost en plaspauze. Omdat het onmogelijk druk was bij de plaatselijk uitbaters besloten wij snel door te rijden en onderweg ergens te gaan stoppen voor een welverdiende kop koffie.

De eerste Big 5 die we aandeden was het stadje Lier. Deze stad was in de 14e eeuw bekend door zijn grote veemarkt en vervolgens om de vele kloosters die er in de loop van de eeuwen geweest zijn.
Via Lier naar Zoutleeuw, een stad die aan de rivier de Kleine Gete ligt. Een stad die rond de 15e/16e eeuw een belangrijk handelscentrum was . Vanuit Zoutleeuw werden wij naar de Eifel gevoerd.
Een schitterend natuurgebied waar we prachtige uitzichten hebben gehad en de heren zich volledig hebben kunnen uitleven op de vele haarspeldbochten!
Van de Eifel door richting Kasteel Beusdael op de weg tussen Remersdael en Sippenaeken. Ik weet nog dat we hier langs zijn gereden en ik echt mijn ogen heb uitgekeken (niet wetend dat dit dus 1 van de Big5 was ☺).

Onderweg zijn er diverse foto’s en filmpjes gemaakt, hoewel ik eerlijkheidshalve moet bekennen dat ikzelf niet veel foto’s heb gemaakt omdat ik het toch wel spannend vond en me vooral goed vast hield! Ik hoop een volgende rit wat meer lef te hebben en meer foto’s te kunnen maken want wat hebben we een prachtige dingen gezien!

’s Avonds om tien uur waren we terug in het hotel, moe maar zeer voldaan! Wederom naar het favoriete eettentje alwaar wij wederom een heerlijke maaltijd hebben gegeten, de nodige borrels hebben gedronken en nog een gezellige avond hebben gehad!

De volgende ochtend hebben we heerlijk uitgeslapen (hoewel Dick en Dinand al vroeg op pad gingen terug naar Nederland ) en zijn we in de regen, hagel en harde wind terug naar huis gereden.

Ik wil de mensen die mee waren en organisatoren van de Big 5 nogmaals bedanken voor het geweldige weekend. Ik ben ontzettend blij dit ik dit heb mogen meemaken en dat we allemaal veilig en wel zonder al te veel problemen (tja een stuur en een uitlaat wat los gaat zitten tijdens zo’n monstertocht zijn geen echte problemen toch?) veilig en wel weer thuis zijn gekomen!

Thanks en hopelijk tot een volgende ride out!!! Groetjes Anouck

 

Een verslag. Dit keer een video!
Door: Dennis Van den Oudenrijn.

http://www.youtube.com/watch?v=cuyeHa4ygQs