Zoals in de uitnodiging werd aangekondigd, vertrok op zaterdag 12 september, klokslag 8.00 uur vanaf HDPoint een groepje van 4 bier-liefhebbers voor een tripje naar de Belgische Ardennen.

Prachtig weer om te rijden en binnen no time zaten we voorbij Maastricht, waarna de mooie kronkelwegen werden opgezocht. En zoals wel vaker in de Ardennen, we reden in de buurt van La Roche-en-Ardenne, kwam de regen even met bakken uit de lucht. Maar dat mocht de pret niet drukken. Het vooruitzicht straks onthaald te worden door een echte bierbrouwer, was daarvoor veel te sterk.

Bierbuikjes

Tegen de afgesproken tijd (17.00 uur) parkeerden wij onze motoren bij een oude boeren schuur, in een nog ouder Belgisch dorp ergens in de middle of no where.
We werden ontvangen door een (je raadt het al) oude man die ons vol belangstelling opnam en blijkbaar concludeerde dat het “ goed volk betrof, dat zijn erf kwam opgedenderd”.

De bierbrouwer zelf, van een veel jongere datum, ontving ons vriendelijk en begon in een bijzonder taal zijn verhaal te vertellen.
Die mengeling van Nederland en Frans (en dat in dialect) leidde tot komische taferelen waarbij wij allemaal dachten dat we elkaar begrepen terwijl het over heel verschillende zaken ging.
Maar wat wel duidelijk werd, was dat de man vol overgave zo’n 200
“bakken” bier per week produceerde en dan ook nog in verschillende smaken en alcoholpercentages.
Dus proeven natuurlijk!.

We hebben ons ingehouden, want na dit bezoek moesten we nog zo’n 20 km kronkelweg afleggen voordat we in ons hotel waren. Dus geen grote glazen, maar enkele bescheiden slokjes van elke soort. HEERLIJK.
Na de foto’s en het kopen van enkele flesjes/glazen, afscheid genomen en vertrokken naar het hotel.

Dat hotel, bleek een uitstekende keuze: prima kamers, heerlijk eten, goed bier en dat alles voor een schappelijk prijsje!

De volgende ochtend, na een stevig ontbijt, om 9.00 weer in het zadel en via een schitterende route door de Ardennen weer richting Drachten.

Kortom een heerlijke trip met stof tot nadenken………proost!

Voor de liefhebber:
Brouwerij: Brasserie Saint-Monon in Ambly
http://www.saintmonon.be/nl/
Hotel: Hotel Val de Poix, St Hubert