Bid net veur brunen boo’n

(Ride out van Menno en Wiebe)

9 Juli jongstleden was het zover, prachtig weer en een mooie opkomst van 18 mannen en vrouwen bij het verzamelpunt “Grand Café de Hildenberg in Appelscha
Na het Nuttigen van een heerlijke bak koffie vergezeld met overheerlijk Appelgebak gingen we om 10:30 op weg voor het rijden van de geplande route van deze mooie dag.
Eerst een rondje door Appelscha om ze even wakker te schudden met onze bulderende Harley’s waarbij we over de Boslaan begroet werden door de oude buren van Menno & Antje.
Prachtig vonden ze het en bulderde best was de reactie die ik later kreeg.
Daarna eerst het Drents Friese woud in door de “Oude Willem” richting Diever.
Mooi bosrijk gebied afwisselend met mooie open vlaktes.
De weg vervolgend door vele mooie dorpjes en plaatsen, Hoogersmilde vlak langs waar de grote en wel zo bekende zendmast staat maar ook Hijken, Hooghalen, Amen ( hoe toepasselijk ), Grolloo alwaar het we Drouwenerveld betraden ook dit is weer een zeer mooi Bosrijk gebied met vele mooie kronkelwegen.
Vlak voor het plaatsje Eext ter hoogte van Gieten stond een bordje Rolde 6 Km, ik hoopte al en dat deden er ook een aantal, dat deze gezien werd, en hierbij dachten er een paar natuurlijk Lunch want dat was ook daar gepland.
Maar helaas, er stond nog een stuk rijden op de planning want we betraden hier het “Natuurpark de Drenthse Aa”.
Wederom veel bosrijk gebied maar ook hele mooie ver uitgestrekte weides en mooie uitzichten.
Al kronkelend door het bos via Anloo en Anderen om dan toch uiteindelijk aan te komen in Rolde
bij “Brasserie de 3 Heeren” om alhier te pauzeren de lunch te nuttigen die overigens uitstekend verzorgd werd, Goede Keus van Wiebe.
Tijdens deze pauze kwamen er al wat berichten dat er slecht weer en ook onweer aan zat te komen.
Maar met dit wel in gedachten houdend deel 2 van de route vervolgd.
Wederom door het “Natuurpark de Drenthse Aa”. Met dorpjes zoals Balloo, Taarlo, Zeegse, Lieveren, Norg om maar wat op te noemen.
Omdat het erg warm was besloten om een extra stop te doen in Zuidvelde en alhier met de groep besproken om in verband het toch wel snel naderende noodweer de route te gaan inkorten, en om deze reden wilden er een aantal ook snel richting huis om de naderende buien voor te zijn.
Dit word natuurlijk gerespecteerd beste vrienden.
Na het nuttigen van wat extra vocht en het volgooien van een aantal tanks, want ook Harley’s zijn dorstig zijn we met een verkleinde groep de ingekorte route langs het fochteloërveen en Veenhuizen via Haule naar Donkerbroek het eindpunt gereden.
Hier met een aantal leden nog even wat gedronken en nagepraat over deze toch mooie route.
Wellicht kunnen we de volledige deel 2 van deze route nog wel eens rijden maar dan in tegengestelde richting. Ik bewaar deze route op mijn PC.

Tot slot lieve mensen, Dit was mijn eerste Ride Out die ik heb mogen maken als Road Captain en heb er erg van genoten, maar ben erg blij dat ik hierbij de hulp heb gehad van Wiebe zonder hem en zijn tips had ik dit niet kunnen doen, Wiebe bedankt hiervoor!
Maar een route zonder deelnemers zou ook niet kunnen dus ook voor allen die er deze dag bij waren heel erg bedankt en ook voor de positieve feedback die ik heb gehad , nogmaals ik heb er van genoten en vond het erg gezellig.

Ik hoop iedereen in de komende Ride Outs weer tegen te komen.
Groetnis Menno