After Summer Ride Out

Vandaag weer meegereden met Lakes Chapter. Wat was het een goede beslissing van mij om A. het motorrijbewijs te halen, B. een Harley te kopen en C. lid te worden van Lakes Chapter! Hoewel ik lang niet bij alle evenementen ben, heb ik elke keer het gevoel dat ik erbij hoor als ik meega. Vandaag was de After Summer Ride Out. En het leek wel een Midsummer Ride Out. Wat een weertje!

Er werd gestart bij de Mc. Donalds in Heerenveen, waar we op kosten van het Chapter eerst een heerlijke hamburger mochten wegwerken. Daarna kregen we uitleg over de rit van Anne Jan, die even vertelde waar de rit langs ging en waar eventuele knelpunten zaten (grind, wegomlegging e.d.). Mijn vriendin, die rijdt op een Intruder, maar die graag eens een blik in de wereld van Harley en Chapter wilde werpen, werd hartelijk verwelkomd door de 31 motoren en hun (bij)rijders.

We reden door de prachtigste Drentse dorpjes en langs mooie bochtige weggetjes, soms asfalt, maar ook klinkerweggetjes. In Diever werden de benen even gestrekt en een versnapering genomen. En daarna vervolgden we de rit. Wat is Drenthe toch mooi. En wat staan er mooie huizen te koop!

Ik weet niet of het door het weer kwam, of door het feit dat ik nog niet zo lang rijd, maar wat word ik blij van dat rijden in zo’n groep. Als je even “weggezet” bent kun je kijken naar al die mooie motoren die voorbij komen en dat heerlijke geluid. Ik niet alleen, maar ook de koeien en paarden in de wei waar we langsreden, genoten zichtbaar. En als je door een dorp rijdt zie je de meeste mensen genieten van het geweld dat de zondagse rust verstoort. (Een enkele kniesoor daargelaten, maar die mag waarschijnlijk geen Harley kopen van zijn vrouw/haar man….)

De rit eindigde bij de “Koningshof” te Heerenveen, waar we nog even nagenoten en waar mijn vriendin ervan overtuigd raakte dat ze lid gaat worden en toch ooit een HD kopen! Goed plan, want dit was weer een hele fijne dag in mijn leven. Bedankt iedereen die mee was en Lakes Chapter voor het organiseren.

Als laatste wil ik nog even een site delen van een B&B in Spanje waar ik het met enkelen over gehad heb. Deze Nederlanders die in Noord Spanje een B&B hebben, kunnen je motor ook laten vervoeren en vanuit hun heerlijke accommodatie kun je prachtig toeren in de Pyreneeën en Barcelona bezoeken: http://www.elranxo.com/

Patricia

After Summer Ride Out